Speltips: Under 2.75 mål @ 1.81, 1.5u Pinnacle . Cruz Azul +0 @ 1.98, 1u bet365
---
Intressant match mellan två lag som vill ha mycket boll!
Man skulle nästan kunna påstå att Cruz Azul är fjolårets Leon, dvs ett lag som har ett högt bollinnehav och som samtidigt använder bollinnehavet för att minimera antalet chaner man får emot sig.

Leon 2024 är dock långt ifrån lika bra som Leon 2023. Kan tyckas vara underligt då de inte tappat speciellt många spelare men helt normalt IMO då de blev av med tränaren Nicolas Larcamon.

Börjar låta som en repad skiva men det är svårt att låta bli att uttrycka min beundran för den unge argentinske tränaren som lyft i princip samtliga lag som han tränat.

Larcamon har ersatts av en annan intressant tränare, Jorge Bava, som gjorde underverk ifjol med lilla Liverpool de Montevideo. Det har gått desto sämre sedan han kom till Leon och man börjar höra kritiska röster från både media och supporterhåll. Anfallsspelet ser trögt ut och laget läcker mer än det man är vana vid. Målvakten Rodolfo Cota har haft ett dåligt 2024 hittills och bör lastas för en del insläppta mål. Cota, och hela laget i sig, fick dock sin revansch senast och lyckades både vinna och hålla nollan borta mot Atlas, detta trots att Leon åkte på en tidig utvisning.

Galna Cruz Azul!

H-E-R-R-E-G-U-D Cruz Azul. Jisses! Damn!

Cruz Azul har varit outstanding i år under nye tränaren Anselmi. Helt överlägsna vad gäller att skapa chanser och minimera risker. Men trots det har många varit tveksamma då man ansett att laget inte satts på prov på riktigt, än.

Vi backar bandet några dagar, mer specifikt till den senaste hemmamatchen mot Tigres. Snacket inför lät typ såhär:
Cruz Azul är inte SÅ bra. Nu får de visa vad de går för mot RIKTIGT motstånd!

Slutresultat? En kassaskåpssäker 1-0 seger! Cruz Azul var totalt respektlösa och helt hängivna Anselmis spelfilosofi. Resultatet har fått fansen att åter drömma om titeln.

Så vad landar vi i?

Två lag som vill ha mycket boll. Två lag som brukar släppa till få chanser, men där hemmalaget blivit avsevärt sämre ur den aspekten på senare tid.
Ett skadat nyförvärv i Leon (Andres Guardado) och ett offensivt avbräck i Cruz Azul (Gabriel Fernandez).

Under 2.75 mål blir huvudspelet till 1.81. Taget med 1.5u hos Pinnacle
Cruz Azul +0 får sig också en unit till 1.98 då lagens prestationer under 2024 varit som natt och dag!

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip