Hemmalaget Leon var länge ett av mina favoritlag i Mexico.

De har under flera säsonger fokat på possessionfotboll och gjort det med bravur. Laget har dock inte nått upp till samma nivå dem senaste säsongerna (kom ihåg att man spelar 2 mästerskap per år i Mexico) och ledningen satsade därför inför 2023 på en ny tränare. Enter Larcamon!

Larcamon är en personlig favorit som jag följt under många år sedan hans sejour i chilenska Huachipato.

Den 39 år unga tränaren har gjort en kometkarriär och även om titlarna uteblivit, främst pga att han haft hand om "mindre" lag, så har han lyckats lyfta samtliga lag ytterligare ett hack.

Larcamons idéer kräver sin tid innan laget är helt med på noterna och så har det också varit i Leon. Men, efter en trevande start började Leon prestera på plan och hade med lite mer flyt kunnat utmana i Clausuran 2023, Uttåg efter slutspelets första omgång var inte fy skam, men förhoppningarna var nog högre på Leon som såg bättre ut för var match som gick.

"Säsongen" (första delen av 2023) kröntes med en seger i Concacaf Champions Cup efter bl.a en sammanlagd 3-1 seger i finalen mot Los Angeles.

Pumas utan sin MVP

Jag rekade Pumas i den senaste omgången i deras bortamöte mot usla Necaxa. Tyvörr för vår del åkte Pumas MVP, Cesar Huerta, på en utvisning redan i den 13 minuten. 10 vs 11 på bortaplan under så gott som hela matchen blev för tufft för Pumas som förlorade slutligen 0-1.

Således är alltså offensiva trollgubben Huerta avstängd inatt. Ett oerhört tungt slag för Pumas.

Leon är rättmätiga favoriter här, men man ska inte luras för mycket av deras underliggande stats. Grundspelet är självklart bra, de har ju Larcamon på tränarbänken trots allt. Men man har också tyvärr sålt flertalet duktiga offensiva spelare dem senaste månaderna. Tråkigt då jag är övertygad om att Larcamon hade kunnat göra underverk med en slagkraftigare trupp.

Inatt förväntar jag mig att Leon styr och kontrollerar matchen. De släpper till få chanser tack vare en hög possession samtidigt som man saknar högklassig spets.

Pumas offensiv är rejält försvagad och jag tror på en tightare historia än vad oddsen säger.

Under 2.75 mål spelas till 1.95 hos bet365 .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip