Söndagens tredje match i den spanska La Liga spelas på Estadi Ciutat de Valencia där Levante tar emot Athletic Bilbao i ett helt öppet möte. Detta är något marknaden är oeniga med mig om, eftersom den har Athletic Bilbao som en favorit till strax över dubbla pengar. Med tanke på att Levante ligger bättre till i tabellen, samt att de har hemmaplans fördel kan jag inte på något sätt se Athletic Bilbao som favoriter här. Därmed finns det intresse i att kika närmare på ett spel där Levante ska ta poäng.

Båda lag befinner sig på den nedre mitten av tabellen, där Levante parkerar på en fjortonde plats medan Athletic Bilbao ligger på sjuttonde plats, precis över nedflyttnings strecken. En ytterligare sak som båda har gemensamt är det stora antalet skadade spelare, så jag tvivlar på något målkalas eller någon enkel match för något utav lagen.

Bortsett från 0-5 utklassningen mot Atletico Madrid har Levante spelat helt okej på sistone. De har kryssat i många tuffa matcher, såsom mot Malaga borta senast i det mållösa mötet och även mot Eibar borta, Getafe hemma och Espanyol borta. Dessutom har de lyckats med att besegra Las Palmas borta med 2-0 och även Girona med 2-0 borta i ligacupen. Inför mötet mot Athletic Bilbao saknar Levante mittfältarna Cheick Doukoure och Jefferson Lerma, samt forwarden Roger Marti, men får å andra sidan tillbaka mittbacken Rober Pier. Ännu värre ut ser det dock ut på skadefronten för Athletic Bilbao.

Sedan tidigare är spelarna Iker Muniain, Beata Etxebarria, Iker Undabarrena och Yeray Alvarez borta en längre tid. Inför mötet mot Levante är nu även Oscar De Marcos tveksam, samt att Mikel San Jose har blivit sjuk och Ander Iturraspe saknas någon vecka till. Dessa är stora avbräck och en av många anledningar till att det har gått som det har gått för Athletic Bilbao denna säsong. Laget har underpresterat utan dess likhet och går stundtals inte att känna igen. Athletic Bilbao var i Ukraina som sent som i torsdags och vann sin grupp i Europa League - efter en 2-0 vinst mot Zorya.

Även om Athletic Bilbao tidigare har haft det lätt mot Levante som blir denna match betydligt svårare, med tanke på att Levante är ett bättre lag än tidigare medan Athletic Bilbao är ett sämre. En viss trötthet går att räkna med från Europa League när det gäller Athletic Bilbao som kommer att få det tufft mot ett tight Levante.

Jag finner ingen favorit i matchen och därmed finner jag ett stort värde i att spela på 1X i matchen, alltså, att Levante tar åtminstone en poäng till 1.74 i odds hos Betsafe .

Preliminär startelva Levante: Oier Olazabal, Shaquell Moore, Sergio Postigo, Chema, Tono, Jose Campana, Enis Bardhi, Ivi Lopez, Jason, Jose Luis Morales & Enes Unal.

Preliminär startelva Athletic Bilbao: Kepa Arrizabalaga, Mikel Balenziaga, Aymeric Laporte, Unai Nunez, Inigo Lekue, Mikel Vesga, Mikel Rico, Inigo Cordoba, Inaki Williams, Markel Susaeta & Aritz Aduriz.

This is the stats tab
This is the post tip