Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadio Ciudad de Valencia där Levante tar emot Athletic Bilbao. Inget av lagen har någon vidare form. Dock har gästerna gjort en bättre säsong efter tretton omgångar och får bära favoritskapet. Levante är det enda laget utan en seger i La Liga. Det är lite märkligt, då truppen ändå innehåller bra lirare. Landslagsuppehållet har gett dem tid att hitta formen. Athletic Bilbao vinner ytterst sällan på bortaplan. I mitt tycke är detta ett helt vidöppet möte.

Alla sviter är till för att brytas. Det gäller även Levantes formsvacka. Dock ligger en seger runt hörnet. Tränaren Javier Pereira börjar få ordning på spelet. Lagkaptenen Jose Luis Morales har nätat 4 gånger, samt att det finns många tekniskt skickliga spelare. Med sex poäng i tabellen ligger de nästsist i tabellen. Hemmaspelet har sett bra ut där de har kryssat mot Getafe och de regerande mästarna Atletico Madrid. Jorge de Frutos är skadad, medan Roger Marti och Sergio Postigo är tveksamma till start.

Efter en imponerande säsongsöppning har Athletic Bilbao tappat formen. Att kryssa mot Espanyol och tabellettan Real Sociedad är inte fy skam. Däremot att förlora hemma mot Cadiz var under all kritik. Athletic Bilbao spelarna gjorde en urusel insats. Ändå ligger de på en åttonde plats i tabellen, med bara tre poäng upp till Real Betis, som är femman. Försvaret har varit bra i Athletic Bilbao medan anfallsspelet har varit uddlöst. Bortaspelet är svajigt, där de har kryssat fem utav sex ligamöten denna säsong.

I Athletic Bilbao är Peru Nolaskoain, Daniel Vivian och Yuri Berchiche i sjukstugan. Det är inga massiva avbräck, egentligen i något av lagen. Då Athletic Bilbao har fortsatta problem på bortaplan ser jag inte Levante som underdogs. De kan utmana om poängen. Därmed blir det ett spel på en dubbelchans till Levante, alltså att de vinner matchen eller att mötet slutar oavgjort.

Speltips Levante - Athletic Bilbao:
1X - odds 1.74 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Levante:
Aitor Fernandez, Jorge Miramon, Ruben Vezo, Rober Pier, Carlos Clerc, Enis Bardhi, Jose Campana, Nemanja Radoja, Alejandro Cantero, Roberto Soldado & Jose Luis Morales.

Preliminär startelva - Athletic Bilbao:
Unai Simon, Inigo Lekue, Yeray Alvarez, Inigo Martinez, Mikel Balenziaga, Alex Berenguer, Unai Vencedor, Dani Garcia, Iker Muniain, Inaki Williams & Raul Garcia.
---

This is the stats tab
This is the post tip