På Ciudad de Valencia tar Levante emot tabell ettan Barcelona, i en match som marknaden förutspår blir målrik. Så må kanske vara fallet, men marknaden verkar ha baserat över/under linorna alldeles för mycket på de senaste resultaten, i synnerhet när det gäller Levante. Grejen är att Levante har tidigare under säsongen varit ett målsnålt lag, men har på slutet exploderat med mål, både framåt och bakåt. När sjävaste Barcelona kommer på besök är jag övertygad om att det blir slut på det.

Sedan Paco Lopez tog över Levante har det blivit stora förbättringar. Den största förbättringen har varit i försvaret då Levante, med undantaget av några få matcher, ha släppt in alldeles för många mål. I början av säsongen var det oerhört svårt för alla lag att göra mål på Levante. På hemmaplan är de fortfarande stabila. De tre senaste matcherna har slutat 3 - 0 hemma mot Athletic Bilbao, 2 - 0 hemma mot Lugo i den spanska cupen. Och, i den senaste matchen, det som marknaden verkar ta mest hänsyn till, är att Levante spelade hela 4 - 4 borta mot Eibar.

Där tycker jag att marknaden behöver lugna sig lite, eftersom Levante kommer inte att spotta in fyra mål mot samtliga motståndare i La Liga, i synnerhet inte när Barcelona kommer på besök. För även om Barcelona också kan spela vissa matcher där de både släpper in många mål och släpper in många mål (som mot Betis hemma nyligen) så är detta också i undantagsfall. I vanlig ordning, på en normal dag på jobbet, så kan Barcelona hålla tätt och hålla nollan mot ett mittenlag, som Levante egentligen är - även om Levante för tillfället parkerar på en sjätte plats i tabellen (tack vare att de tidigare har varit starka i defensiven).

I slutet av förra säsongen, när lagen möttes på Ciudad de Valencia blev det hela 5 - 4. Det kan ha påverkat marknaden också. Själv minns jag inte senast när Barcelona släppte in fem mål bakåt, men jag är helt övertygad, med tanke på hur de har spelat hela säsongen att det inte blir fallet igen i denna match. Jag tvivlar också på att Barcelona kommer att gå för att göra fyra mål framåt, utan nöjer sig bara med en enkelt vinst, efter en lång höst med många spelade matcher.

I den senaste matchen, 1 - 1 hemma mot Tottenham i Champions League, blandade Ernesto Valverde både ordinarie spelare med bänkspelare. Bland ordinarie spelare så var Clement Lenglet, Ivan Rakitic, Philippe Coutinho och Sergio Busquets med, plus att Leo Messi hoppade in med en halvtimme kvar. Så det är både trötta och utvilade ben på planen från Barcelona sida, som ändå borde ta alla tre poäng i bortamötet mot Levante, till cirka 1.25 i odds.

De odds som dock sticker ut mest är på över/under linorna. Mest värde finner jag i den asiatiska linan, på under 4 mål, till 1.78 i odds. För att förlora så behöver det bli 5 (!) mål i matchen. Blir det 4 mål så är det pengarna tillbaka. Blir det 1, 2 eller 3 mål så är det vinst. Äret innan den gången det blev 5 - 4 på Ciudad de Valencia så vann Barcelona med 2 - 0, vilket är ett mer sannolikt resultat, i mitt tycke. Därmed lägger jag ett spel på under 4 mål i matchen.

Oddset 1,78 på under 4 mål i matchen finnes hos LeoVegas , MrGreen & 888sport .

---
Bekräftad startelva Levante: Oier, Rober Pier, Sergio Postigo, Erick Cabaco, Jason, Enis Bardhi, Jose Campana, Tono, Ruben Rochina, Emmanuel Boateng & Jose Luis Morales.

Bekräftad startelva Barcelona: Marc-Andre Ter Stegen, Jordi Alba, Clement Lenglet, Gerard Pique, Thomas Vermaelen, Arturo Vidal, Sergio Busquets, Ivan Rakitic, Ousmane Dembele, Luis Suarez & Lionel Messi.
---

This is the stats tab
This is the post tip