Den spanska La Ligas två formsvagaste lag drabbas samman på Estadi Ciutat de València när Levante tar emot Celta Vigo. Levante ligger sist i tabellen, dock med en match mindre spelad, medan Celta Vigo har två poäng fler och ligger precis ovanför nedflyttningsstrecken. Båda lagen kommer till matchen med tre raka förluster, där de dessutom har släppt in en hel del mål - utan att själva ha gjort något framåt. Detta ska bara vända, förr eller senare, garanterat, och jag är övertygad om att det sker nu.

Levante har fått en usel start på säsongen med en vinst mot Osasuna borta med 3 - 1 och fyra förluster mot Valencia, Sevilla, Real Madrid och Athletic Bilbao (borta). Egentligen är det inte hela världen med tanke på att motståndet har varit riktigt bra. Men det gäller att steppa upp nu och börja plocka poäng när schemat ser betydligt lättare ut. Att Levante släpper in ett och ett annat mål hör lite till, men de har en vass offensiv med José Luis Morales och Roger Marti, som håller en hög La Liga klass.

Celta Vigo har också fått en dålig start på säsongen, men även de har mött tufft motstånd i form av Barcelona och Atletico Madrid. Celta Vigo har besegrat Valencia och kryssat mot Eibar och Valladolid inledningsvis på säsongen, men sedan förlorat tre matcher utan något mål framåt. Till denna match får Celta Vigo klara sig utan mittbacken Joseph Aidoo, högerbacken och lagkaptenen Hugo Mallo samt hans ersättare Kevin Vazquez (också högerback) och målvakterna Ruben Blanco och Sergio Alvarez.

Förra säsongen vann Levante båda möten med resultaten 3 - 2 på bortaplan och 3 - 1 på hemmaplan. Säsongen innan vann Celta Vigo först med 2 - 1 på bortaplan och sedan Levante med 4 - 1 på bortaplan. Det är målrikt när dessa gäng möts.

Med tanke på vilken spets det finns i Celta Vigo med spelare som Santi Mina, Denis Suarez, Nolito och Iago Aspas kan de skapa kaos mot alla lag i Spanien. Då Levante har ett mindre bra försvar tror jag att det vänder för Celta Vigos anfallsspel. Dock blir det svårt för Celta Vigo att hålla nollan med tanke på alla avbräck bakåt. Levante är starka på hemmaplan och brukar näta i regel mot de sämre lagen. Därmed finner jag en stor sannolikhet i att det smäller från båda sidorna även i detta inbördesmöte.

Speltips Levante - Celta Vigo:
Båda lag gör mål - odds 1.83 hos 888sport .

Unibet & bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Levante:
Aitor Fernandez, Toño, Sergio Postigo, Óscar Duarte, Jorge Miramon, Gonzalo Melero, Rubén Rochina, Mickael Malsa, José Campaña, José Luis Morales & Roger Marti.

Bekräftad startelva - Celta Vigo:
Iván Villar, Sergio Carreira, Jeison Murillo, Nestor Araujo, Lucas Olaza, José Fontán, Renato Tapia, Santi Mina, Denis Suarez, Nolito & Iago Aspas.
---

This is the stats tab
This is the post tip