Fredagsmatchen i den spanska La Liga hämtas från Estadi Ciutat de València där Levante är småfavoriter till att slå Huesca. De tre senaste inbördesmöten, som har spelats denna och förra säsong, har varit jämna drabbningar och slutat oavgjort. Med tio omgångar kvar parkerar Levante precis i mitten av tabellen, i ingenmansland, medan Huesca är tabelljumbon som har fyra poäng upp till säker mark. Då alla poäng är livsviktiga för gästerna tippar jag på att det återigen blir en tuff och målsnål tillställningar.

Levante är på god väg att göra en väldigt bra säsong, med tanke på att de under de senaste åren har slutat på den nedre halvan av tabellen. De har bara en poäng upp till tabellåttan Granada, som har sämre målskillnad, så vid poäng för Levante kommer de att klättra i tabellen. Formen är lite upp och ner, där det senast blev en 0 - 2 förlust mot Betis men dessförinnan en derbyseger med 1 - 0 mot Valencia. Försvaret har varit starkt medan offensiven har förlitat sig på José Luis Morales alldeles för mycket. Under de sju senaste ligamatcher har det blivit två mål totalt som mest och mycket tyder på att så blir fallet mot Huesca.

Anledningen till detta är för att varje poäng är viktig för Huesca, som har bestämt sig för att hänga kvar i toppdivisionen. Sättet de ska göra det på visade de upp senast hemma mot Osasuna, där det blev mållöst. Defensiven var kompakt och samtliga spelare var involverade i försvarsarbetet, vilket ledde till att Huesca bara avfyrade tre skott på mål och Osasuna ännu färre. Tidigare har Huesca varit involverade i en del målrika matcher men taktiken har ändrats då det nu genomgår en kamp för sin överlevnad.

Till denna match får Levante återigen klara sig utan mittfältarna José Campaña, Gonzalo Melero och Nemanja Radoja medan försvararen Jorge Miramón och mittfältaren Nikola Vukcevic är tveksamma till start. I Huesca är backen Gaston Silva och reservmålvakten Antonio Valera fortsatt skadade medan försvararen Denis Vavro är tveksam till start.

Senast lagen möttes på Estadio El Alcoraz i Huesca blev det 1 - 1. Även denna gång är sannolikheten stor att vi får se en stängd match. Därmed är chansen stor att vi får se som mest två mål totalt och därför lägger jag ett spel på under 2,5 mål i matchen.

Speltips Levante - Huesca:
Under 2,5 mål - odds 1.80 hos bet365 .

bet365 streamar matchen.

---
Bekräftad startelva - Levante:
Aitor Fernández, Son, Óscar Duarte, Ruben Vezo, Carlos Clerc, Jorge De Frutos, Nemanja Radoja, Róber Pier, Rubén Rochina, Jose Luis Morales & Roger Marti.

Bekräftad startelva - Huesca:
Andres Fernandez, Pablo Insua, Jorge Pulido, Dimitris Siovas, Pablo Maffeo, David Ferreiro, Jaime Seoane, Pedro Mosquera, Javi Galan, Sandro Ramirez & Rafa Mir.
---

This is the stats tab
This is the post tip