Två lag med stora ambitioner att spela i La Liga nästa säsong drabbas samman på Estadi Ciutat de Valencia då Levante tar emot Las Palmas. Det är ett toppmöte i tabellen mellan fyran och tvåan där endast en poäng skiljer lagen åt. Levante känns klart vassare, både när det kommer till formen och spelarmaterialet. Las Palmar har gjort det bra men finner sig i en formsvacka. Så det är en enorm fördel till hemmalaget.

Levante har alltid haft en vass offensiv. Det visade de även i La Liga förra säsongen, när de kom nästsist men hade gjort 51 mål på 38 omgångar. Den målformen har de lyckats behålla i en målsnål andradivision. Skillnaden är att Levante har täppt till bakåt. I nästan hälften av sina matcher har de lyckats hålla nollan. Formen är fin med fyra segrar och en mållös tillställning mot Granada - som också förra säsongen höll till i högsta divisionen. Sist blev det en 3 - 2 seger borta mot Albacete. Skönt med en seger i ryggen inför toppmötet.

Även Las Palmar har ordnat upp i försvaret och bjudit på ytterst få misstag. Fram tills de tre senaste omgångar. Två raka förluster mot Huesca och Burgos - utan att ha nätat under tiden. Samt 1 - 1 hemma mot Eibar sist. Tack vare den lysande säsongsinledningen är laget fortsatt kvar i toppen och har 3 poäng upp till Alaves. Dock är formen inget vidare då försvaret inte alls är lika stabilt, samtidigt som en måltorka råder fram i banan. Spelet hade behövt stämma betydligt bättre för att utmana toppkonkurrenten och poängen.

Levante har en bra chans att gå om Las Palmas i tabellen - upp till en andraplats som ger en direkt biljett i högsta ligan. Jag krånglar inte till det utan lägger ett spel på att Levante tar chansen och tar alla 3 poäng mot Las Palmas på söndagkvällen.

Speltips Levante - Las Palmas:
1. Odds 2.38 hos Pinnacle.

---
Preliminär startelva - Levante:
Dani Cárdenas, Francisco Son, Rober Pier, Ruben Vezo, Álex Muñoz, Jhonathan Montiel, Pepelu, José Campaña, Roger Brugué, Wesley Moraes & Robert Ibañez.

Preliminär startelva - Las Palmas:
Álvaro Vallés Rosa, Alex Suárez, Saul Coco, Éric Curbelo, Sergi Cardona, Omenuke Mfulu, Álvaro Jiménez, Enzo Loiodice, Alberto Moleiro, Oscar Clemente & Sandro Ramirez.
---
This is the stats tab
This is the post tip