Onsdagens enda match i den andra divisionen i Spanien spelas på Estadi Ciutat de Valencia där ligaettan Levante tar emot formstarka Rayo Vallecano. Detta är ett jämt möte, där Levante tidigare har haft stora bekymmer mot Rayo Vallecano, så Levante ska inte alls vara så pass stora favoriter som marknaden föreslår just nu.

Båda lagen spelade i högsta divisionen förra säsongen men blev degraderade. Levante kom sist medan Rayo Vallecano slutade trea från slutet, med en poäng mindre än Sporting Gijon - som klarade sig kvar. I andra ligan har Levante gett järnet från start. Efter sjutton spelade matcher leder Levante ligan och är på god väg tillbaka till huvudligan. Senast blev det en stabil 1-0 vinst mot Tenerife men dessförinnan har det varit lite problem med två förluster borta mot Girona och Real Oviedo, samt den mållösa matchen hemma mot Cadiz. På sistone har de haft svårt att göra mål framåt och dessvärre spelat en mer defensiv fotboll än vanligt.

Rayo Vallecano har efter en trög start vaknat till på sistone där formen är riktigt god. Laget har två vinster i rad. Det som imponerar mest är att inget mål har släppts in i dessa matcher mot Gimnastic borta (1-0) och hemma mot Alcorcon (2-0). Javi Guerra har gjort ett mål i varje match och är riktigt het på topp just nu. Chanserna är goda att han nätar igen mot Levante, som laget har haft det relativt lätt mot historiemässigt.

De senaste fyra möten i huvudligan har slutat med tre vinster för Rayo Vallecano och endast en vinst för Levante. Alla tre gånger Rayo Vallecano har vunnit så har de gjort det med handikapp siffror och haft ett bra övertag i matcherna också.

Därmed känns det väldigt värdefullt att lita på att Rayo Vallecano tar åtminstone en pinne (om inte tre pinnar igen) mot Levante, nu när Rayo Vallecanos form är bra samt att oddset på X2 i matchen är hela 1.80 hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip