Vi har ett tidigt och spännande möte i Valencia, i den spanska La Liga, där Levante tar emot Rayo Vallecano på Ciudad de Valencia. Matchen är en kamp om överlevnad i den högsta divisionen, då båda lagen är involverade i bottenstriden. Levante är dock det bättre laget. med en bättre spelartrupp. Marknaden öppnade på 1,70 på en Levante seger och har sedan dess gått upp på hemmalaget till nästan dubbla pengar - vilket är helt felaktigt i mitt tycke, så därmed finns värde på en rak hemmaseger.

Med tre omgångar kvar av La Liga ser det ut som följande i bottenträsket:

15 Celta Vigo 37p
16 Levante 37p
17 Girona 37p
18 Real Valladolid 35p
19 Rayo Vallecano 31p
20 SD Huesca 30p

Detta innebär att Levante och Rayo Vallecano kan både åka ut och klara sig kvar i ligan. Motivationen är på topp hos båda lagen.

Levante kommer till mötet efter en 0 - 1 förlust borta mot Barcelona, där Levante utmanade på allvar om poäng och hade sina lägen. På hemmaplan dessförinnan krossade Levante med 4 - 0 Real Betis och på hemmaplan är Levante vassa. På sistone har det dessutom gått riktigt bra i offensiven. Det är intressant hur Levante har handskas med situation, att de är med i bottenstriden. Detta har de gjort genom att spela en tokoffensiv fotboll och genom att gå för att vinna matcherna.

Resultaten har allt annat än uteblivit. Innan Betis vinsten var det tre oavgjorda och två förluster. Se här:

21 Apr 19 Levante 2 - 2 Espanyol
14 Apr 19 Valencia 3 - 1 Levante
07 Apr 19 Levante 2 - 2 Huesca
03 Apr 19 Athletic Bilbao 3 - 2 Levante
31 Mar 19 Levante 2 - 2 Eibar

På de fem senaste matcherna hade Levante gjort minst två mål i samtliga möten utom mot Valencia borta (derby). Levante hade alltså lyckats med taktiken och gör mål mot alla och alla. Hemma mot Betis blev det dessutom 4 (!) mål framåt.

Det kommer att bli oerhört svårt för Rayo Vallecano att lyckas hållan nollan mot Levante, eftersom Rayo Vallecano dessutom läcker in mål på bortaplan. I de senaste bortamatcherna har det blivit 5 mål bakåt mot Sevilla och 3 mål mot Athletic Bilbao. Totalt har det blivit 7 förluster i rad på bortaplan, där Rayo Vallecano har släppt in två eller fler mål i samtliga förluster. Rayo Vallecano kommer till matchen från en 1 - 0 seger mot Real Madrid, där Adri Embarba gjorde mål på straff. Real Madrid är ju inte Real Madrid i dagsläget, med tanke på att motivationen är noll - till skillnad från Levante som krigar för sin överlevnad.

Jag är övertygad om att Levante vinner med en bättre trupp och en stor hemmaplans fördel. Så jag lägger ett spel på 1,95 i odds på att Levante vinner matchen och därmed tar ett långt kliv bort från bottenträsket.

Själva oddset 1,95 på en rak etta i matchen finnes hos SpeedyBet .

Som alltid är det uttag inom 5 min hos SpeedyBet . En nyhet är att det erbjuds just nu 200% startbonus upp till 2000 kr.

---
Bekräftad startelva - Levante:
Aitor Fernandez, Coke, Ruben Vezo, Rober Pier, Tono, Enis Bardhi, Nikola Vukcevic, Jose Campana, Jason, Borja Mayoral & Jose Luis Morales.

Bekräftad startelva - Rayo Vallecano:
Alberto Garcia, Tito, Alejandro Galvez, Abdoulaye Ba, Alex Moreno, Mario Suarez, Uche, Bebe, Jose Pozo, Adri Embarba & Raul De Tomas.
---

This is the stats tab
This is the post tip