Omgång 12 av den spanska La Liga inleds på Estadi Ciutat de Valencia då Levante ska ta emot Real Sociedad. I mitt tycke är det en helt öppen match. Marknaden har Real Sociedad, som befinner sig på den nedre halvan av tabellen som en pytte liten favorit mot Levante, som befinner sig på den övre halvan av tabellen. Båda lagen kommer från respektive matcher i förra omgången, där de visade väldigt lite kreativitet i anfallsspelet, så detta lutar starkt mot en målsnål match på långa vägar.

Till en början så måste vi ge mycket kredit till den rätt så okände Paco Lopez, som i mars månad 2018 tog över som huvudtränare för Levante. Han har gjort ett fantastiskt jobb i defensiven och det gjorde han faktiskt redan från start. Han ställer upp med en 3-5-2 formation med passnings skickliga backar som jobbar hårt och får en bra utdelning. Kantspelarna är ständigt med i det defensiva arbetet så det är tufft att göra mål på Levante. De fem senaste matcherna i ligan har slutat på följande sätt:

La Liga: 4/11, 2018
Villarreal 1 - 1 Levante

La Liga: 27/10, 2018
Levante 2 - 0 Leganes

La Liga: 20/10, 2018
Real Madrid 1 - 2 Levante

La Liga: 6/10, 2018
Getafe 0 - 1 Levante

La Liga: 30/9, 2018
Levante 2 - 1 Alaves

Med tre insläppta mål på fem senaste ligamatcher, varav två av motståndarna under tiden har varit Villarreal och Real Madrid, båda på bortaplan dessutom, så tycker jag att det visar kvalitén i Paco Lopez taktik - något han får väldigt lite beröm för.

Offensivt ser det dock inte lika starkt ut. Senast mot Villarreal skapades inte mycket kreativt framåt och det krävdes ett självmål från ett inlägg för att ge Levante ledningen. Därefter visade Levante inte upp så mycket mer utan försvarade sig väl och det krävdes ett mål på övertid för att Levante inte skulle ta alla tre poäng. Det borde inte vara några större bekymmer att täppa till bakåt när Levante tar sig an Real Sociedad, som har haft problem med målskyttet.

Det saknas verkligen inte skickliga anfallare i Real Sociedad - men de gör bara inte mål för tillfället. Både Juanmi, som har varit avstängd och Willian Jose, som har varit skadad, fick starta den senaste matchen hemma mot Sevilla. Båda anfallarna byttes ut mot Sandro Ramirez och Jon Bautista, men de visade ingen vilja heller, på den korta tiden de fick spela. De andra två offensiva mittfältare i form av Mikel Oyarzabal och Adnan Januzaj provade mest att göra allt på egen hand. Förgäves.

Hemmamatchen mot Sevilla slutade 0 - 0, vilket också betyder att det var tredje (!) matchen i rad som Real Sociedad misslyckas med att göra något mål. De övriga två motståndare har varit Atletico Madrid borta och Girona hemma. Det är under all kritik, givetvis, och det kommer att vara tufft även att göra mål borta mot Levante. Det enda positiva är att Real Sociedad ändå har försvarat sig väl på sistone och inte bjudit på några tabbar bakåt - så det blir inte enkelt att göra mål på dem heller.

Marknaden på linan över/under 2,5 mål i matchen har valt över som en liten favorit. När det erbjuds dubbla pengar på att denna match innehåller max två mål finner jag ett stort värde och lägger ett spel på oddset 2,00 på under 2,5 mål i matchen. Oddset hittas hos 888sport , LeoVegas eller Unibet .

---
Bekräftad startelva Levante: Oier, Rober Pier, Chema, Sergio Postigo, Jason, Enis Bardhi, Jose Campana, Sanjin Prcic, Emmanuel Boateng, Borja Mayoral & Jose Luis Morales.

Bekräftad startelva Real Sociedad: Moya, Aritz Elustondo, Diego Llorente, Hector Moreno, Theo Hernandez, Adnan Januzaj, Illarramendi, Igor Zubeldia Elorza, Andoni Gorosabel, Mikel Oyarzabal & Willian Jose.
---

This is the stats tab
This is the post tip