Bayer Leverkusen:

Die Meisterschale är lyft och ligatiteln säkrad sedan länge. Men Xabi Alonso och hans mannar har inga planer på att avsluta Bayer Leverkusens segerparad efter en sensationell säsong. Leverkusen har på pappret ingenting att spela för här, men det är med all önskvärd tydlighet klart att Die Werkself är inställt på att ro hem den perfekta säsongen och gå igenom hela Bundesligasäsongen utan förlust innan man tar sig an nästa veckas två finaler mot Atalanta i Europa League och Kaiserslautern i DFB Pokal.

Alonso har inga skador i truppen och även om han kanske roterar på sina håll, vilket han gjort hela säsongen, har Leverkusen en bred och högkvalitativ trupp.

Augsburg:

Hade en outsidechans att blanda sig i striden om de sista Europaplatserna men efter fyra raka förluster är de möjligheterna nu minst sagt avlägsna, även om de fortfarande lever. Då krävs dock en seger mot Europas bästa lag 2023/24. Det är ingen lätt utmaning.

Jess Thorup har fortsatt ett antal namn på skadelistan i: Dahmen, Framberger, Gumny, Jensen, , Oxford, Rexhbecaj samt avstängde Mbabu.

Leverkusen ror hem obesegrade säsongen

Augsburg har förvisso en liten möjlighet att knipa en Europaplats, men jag tar det som väldigt osannolikt. Leverkusen har varit Tysklands och kanske hela Europas bästa lag den här säsongen och Alonso vill ro hem sin obesegrade ligasäsong. Ett motiverat Leverkusen, även ett smått roterat sådant, blir för tuff utmaning för ett formsvagt Augsburg som nyligen skeppat in fem bollar mot Borussia Dortmund och tre bollar mot Werder Bremen. Leverkusen -1.5 finns till 1,70 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip