Kan Leverkusen överraska igen?

Senaste möten
Bayern M - Leverkusen 1-2

Leverkusen - Bayern M 3-1
Bayern M - Leverkusen 3-1

BUNDESLIGA
1. Bayern Munich 29 21 4 4 86:28 67
5. Bayer Leverkusen 29 17 5 7 54:36 56

Leverkusen hemma
14 7 4 3 26:17 25

Formen
V, V, V, F, V

Senaste match
Freiburg - Leverkusen 0-1

Bayern borta
14 10 2 2 38:15 32

Formen
V, V, V, V, V (åtta raka ligasegrar)

Senaste match
Bayern M - Fortuna D 5-0

Jag tror nog allt att det här är en match som Bayern München är lite skraja för. Leverkusen har varit en besvärlig motståndare sista åren och så sent som november torskade man hemma mot Leverkusen med 1-2. Motsvarande möte i fjol slutade 3-1 till Leverkusens favör. Så, ja det här är garanterat en läskig match för Bayern. Ett Bayern som bara fortsätter storma fram mot guldet. Det är långt i från klart, men det ser bra ut med fem omgångar kvar att spela. Avståndet ned till Dortmund är sju poäng och det är alltså bara 15 pinnar kvar att spela om. Leverkusen har mycket att spela för även dom.
Vinsten mot Frieburg senast satte laget i ett tjuvläge för att plocka en CL-plats. Just nu ligger man femma men på samma poäng som Mönchengladbach som är fyra. Så en pinne här betyder att man går upp som fyra inför de fyra sista matcherna. Viktiga poäng på spel som sagt.
När det kommer till skador så var det stressigt för Leverkusens del då Kai Havertz klev av mot Frieburg, men enligt coach Peter Bosz ska han kunna lira i dag. Det är bara kapten Lars Bender som är helt borta.

Bayern saknar däremot en rad spelare i Coutinho, Niklas Süle och Tolisso. Mai är osäker. Håll ögonen på Lewandowski som jagar ännu fler mål innan året är över. Han står på 29 kassar så här långt. Vilket är helt magiskt så klart. Når han 40 mål och Gerd Müllers historiska Bundesligarekord innan allt är över?

Preliminära elvor (Bundesliga.com)

Leverkusen: Hradecky - Weiser, S. Bender, Tapsoba, Sinkgraven - Aranguiz, Demirbay - Bellarabi, Amiri, Diaby - Havertz (c)
Out: L. Bender (foot)
Osäker: -

Bayern: Neuer (c) - Pavard, Boateng, Alaba, Davies - Kimmich, Thiago - Gnabry, Müller, Coman - Lewandowski
Out: Coutinho (ankle), Süle (match fitness), Tolisso (ankle)
Osäker: Mai (ankle)

SPELTIPS
Bayern har guld i sikte, åtta raka segrar och revansch att ta på Leverkusen. Tycker även att hemmalaget svajat på sistone med torsk 1-4 mot Wolfsburg hemma följt av knapp 1-0-seger borta mot Freiburg. Bayern kommer i stället från seger mot Dortmund (1-0) samt 5-0-slakt på Röslers Fortuna senast.

Jag spelar Bayern att vinna/leda i halvtid (2 asian hcp -0,5) til 1.95 hos bet365 (2/5 units).

bet365 livestreamar matchen.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip