Bayer Leverkusen:

Kalasmatch på söndagsaftonen när serieledande Bayer Leverkusen tar emot fyran Borussia Dortmund. Jag är så imponerad av vad Xabi Alonso uträttat den här säsongen. Hans Leverkusen har spelat en fantastisk fotboll, öst in mål och radat upp segrar. Die Werkself har vunnit åtta raka matcher i Bundesliga, som man toppar två poäng före Bayern, och kanske håller Alonso på att tvätta bort ”Neverkusen”-stämpeln.

I veckan besegrade ett redan kvalificerat Leverkusen BK Häcken borta med 2-0 i Europa League efter mål av Victor Boniface och Patrick Schick. Alonso passade på att vila supertalangen och stjärnan Florian Wirtz, såväl som framgångsrika wingbackduon Àlex Grimaldo och Jérémie Frimpong – som både öst in mål på sistone – mittfältskuggarna Granit Xhaka och Exequiel Palacios, förstemålvakten Lukas Hradecky, Jonas Hofmann, Kossounou Odilon. Trots två dagars kortare vila bör det alltså ändå vara relativt pigga ben på Leverkusenspelarna.

Skadeläget ser annars bra ut för Alonso, som endast saknar Arthur.

Borussia Dortmund:

Tog en blytung trepoängare i Milano i tisdags, när AC Milan besegrades med 3-1. Med tre raka segrar – dubbla mot Newcastle – har Dortmund därmed redan kvalificerat sig för avancemang från ”Dödens grupp”, med PSG kvar att möta i sista omgången. Oerhört, oerhört starkt. I det inhemska spelet har det annars varit lite ömsom vin, ömsom vatten på sistone. 0-4-överkörningen mot Bayern München i Der Klassiker följdes upp av en förlust borta mot Stuttgart, men Edin Terzics gäng studsade tillbaka med en seger i första matchen efter landslagsuppehållet. Dortmund hamnade i 0-2-underläge hemma mot Borussia Mönchengladbach, men lyckades vända och vinna med 4-2.

Dortmund är fyra i Bundesliga, tio poäng bakom Bayer Leverkusen, med resultatraden 7-3-2 och målskillnaden 25-19. Så en skapligt potent offensiv, men samtidigt en inte fullt tillförlitlig defensiv för Terzic att brottas med att få bukt på.

Terzic saknar skadade Felix Nmecha och Julien Duranville. Det finns även frågetecken för Niklas Süle, som dragits med sjukdomsbesvär.

Leverkusen för stor favorit?

Det här känns som en oerhört sexig match på förhand. Leverkusens 14 senaste matcher har gått över 2.5-målslinan och Dortmund har kapacitet att både göra och släppa in mål i mängder. Över 3.25 mål finns till 1,76 hos Pinnacle .

Jag är oerhört imponerad av Xabi Alonsos Leverkusen, men tycker nog ändå att hemmalaget blir lite för stor favorit här, mot en bra motståndare. Leverkusen spelade Europa League så sent som i torsdags och Dortmund, som spelade Champions League i tisdags, har fått några dagars extra vila – även om Alonso vilade en hel drös spelare. Dortmund med pluslina kan ändå vara värt att kika på och ha med som livetanke.
This is the stats tab
This is the post tip