Bayer Leverkusen:

Serieledande Bayer Leverkusen jagar vidare i Bundesligatoppen och har inlett januari fint – även om trepoängarna satt långt, långt inne. Först klev Exequiel Palacios fram i minut 94 borta mot Augsburg och i förra helgens toppmöte borta mot RB Leipzig kom avgörandet i minut 91, via Piero Hincapié. Oerhört viktigt att kunna komma fram med avgöranden i slutskeden av matcher, de poängen kommer onekligen göra skillnad i titelstriden. Leverkusen leder nu Bundesliga med fyra poäng ner till Bayern München, som vann sin hängmatch mot Union Berlin med 1-0 i veckan.

Nu återvänder Leverkusen till hemmaplan och BayArena efter dubbla bortabataljer. Leverkusen är alltjämt obesegrat på hemmaplan med 8 segrar, 1 kryss och mäktiga 29-6 i målskillnad.

Xabi Alonso har som bekant ett par spelare borta. Edmond Tapsoba, Odilon Kossounou och Amine Adli är iväg på landslagsuppdrag och Jonathan Tah är avstängd. Därtill saknas skadade Victor Boniface, Palacios och Arthur, men Alonso har visat att hans lag kan prestera och finna vägar till seger oavsett.

Borussia Mönchengladbach:

Gerardo ”Gerry” Seoane återvänder till Bayer Leverkusen, som han tränade innan han sparkades i oktober 2022 efter en bedrövlig säsongsinledning. Hans Borussia Mönchengladbach har en ytterst medioker säsong och återfinns på en tolfteplats, med hela 28 färre poäng på kontot än lördagens motståndare Leverkusen.

Gladbach kom tillbaka från uppehållet med en fin 3-1-seger hemma mot Stuttgart, men följde upp det med ett rejält bottennapp hemma mot Augsburg, där man tappade 1-0-ledning till förlust, 1-2. Gladbach har dessutom inte alls trivts på bortaplan den här säsongen, där man bara mäktat med en seger (mot Bochum) så här långt och man har förlorat fyra och kryssat en av de fem senaste. Inget lag i Bundesliga släpper till fler avslut än Mönchengladbach på bortaplan och bara jumbon Darmstadt har släppt in fler mål totalt än Gladbachs 38. Nu får man bekänna färg mot ett av ligans mest målglada lag.

Seoane får klara sig utan Ko Itakura som spelar Asiatiska mästerskapen. Cvancara, Omlin och Ullrich är skadade och det finns frågetecken för Reitz och Wöber.

Fortsätter Leverkusen vinna?

Leverkusen vänder hem, där man är obesegrat än så länge. Jag väljer att se det som styrkebesked att Leverkusen lyckats få in sena segermål i de två senaste matcherna, som genererat värdefulla poäng, och på hemmaplan har det som sagt inte funnits något lag som rått på Xabi Alonsos gäng ännu. Även om Alonso saknar några spelare så har jag svårt att se Gladbach, släpper till mängder av chanser och mål, ska sätta stopp för Leverkusens segermaskin. Bayer Leverkusen -1.5 finns till 1,75 hos Betinia
This is the stats tab
This is the post tip