Bayer Leverkusen:

Oj vad Xabi Alonso fått fart på saker och ting i Bayer Leverkusen. Den gamle mittfältseleganten tog över ett krisande Leverkusen som var inblandat i nedflyttningsstriden och låg under nedflyttningsstrecket efter tolv omgångar, men sedan Alonso tog plats på tränarbänken i början av oktober har Leverkusen stormat uppåt i tabellen.

Under våren har Leverkusen radat upp segrar och har nu klättrat till en Europaplats efter sju raka segrar i alla turneringar – inklusive en imponerande och välförtjänt 2-1-seger mot Bayern München. Leverkusen har tagit sig vidare till kvartsfinal genom att slå ut Monaco i två målglada möten – båda matcherna slutade 3-2 och tyskarna vann till slut på straffar – och ungerska Ferencvaros.

Supertalangen Florian Wirtz, som varit långtidsskadad med en knäskada som han ådrog sig i mars förra året, är nu tillbaka och visar gryende form med tre mål och åtta assist på 15 matcher. Xavi Alonso har börjat få ut betydligt mer av Leverkusens kapacitet, jämfört med vad laget visade upp under stora delar av hösten, och Alonso förfogar över ett talangfullt lag. Duktige Piero Hincapié – som åkte på en smäll mot höften i helgen och är ett litet osäkert kort här – går en ljus framtid till mötes och spelare som offensive högerbacken Jeremie Frimpong och vindsnabbe Moussa Diaby är hett eftertraktade på transfermarknaden. Centralt på mitten imponerar 24-årige argentinaren Exequiel Palacios mer och mer. Patrick Schick är dock skadad, men även utan tjecken har Leverkusens offensiv sprudlat på sistone.

Royale Union Saint-Gilloise:

Slog ut Bundesligasensationen Union Berlin senast, efter en 3-0-seger på hemmaplan, efter att det första mötet på Alten Försterei varit ett riktigt målkalas som slutat 3-3. Nu väntar på nytt tyskt motstånd och trots att Bayer Leverkusen faktiskt ligger en bra bit efter Union Berlin i Bundesligatabellen så är tyskarna tydlig favorit i det här dubbelmötet.

Belgarna, som ägs av pokerspelaren och Brighton-ordföranden Tony Bloom, visar dock upp bra form även inhemskt där man skuggar Genk i titelstriden, och nu bara är två poäng bakom. I helgen fick Union nöja sig med en pinne i form av 1-1 borta mot
Gent, men dessförinnan hade Union Saint-Gilloise vunnit fyra raka i ligaspelet.

Union Saint-Gilloise har offensiv kapacitet och har bjudit på en hel del målglada matcher. Före 1-1-matchen mot Gent hade man sex raka som gick över 2.5-målslinan, där båda lagen gjorde mål i fem av dessa matcher. I ligan snittar man 3,2 mål totalt per match.

Tränare Karel Geraerts har inga skador som stör och bör kunna mönstra starkast möjliga lag, inklusive målsprutan Victor Boniface och Teddy Teuma.

Leverkusen tydlig favorit till avancemang

Trots att Union Saint-Gilloise slog ut Union Berlin senast håller jag, precis som oddsmarknaden, Leverkusen som tydlig favorit här. Tyskarna är i strålande form och radar upp segrar för tillfället. Xabi Alonso gör ett finfint jobb och tycks hitta mer och mer rätt. Leverkusen är – och ska vara – tydlig favorit till avancemang och jag tror Alonsos gäng kirrar den biffen. Båda lagen är dock målglada, så nog kan det rassla i näten här.

Bayer Leverkusen AH -1 finns till 1,89 hos bet365 och Bayer Leverkusen att vinna och över 2.5 mål finns till 2,36
This is the stats tab
This is the post tip