Omgångens hetaste match är mötet mellan Toluca och Cruz Azul i en direkt kamp om andraplatsen i ligan. Ettan och tvåan får klart enklast motstånd i kvartsfinalerna då de möter ett av lagen som tagit sig till slutspelet via en playoff. Lag på plats 7-10 spelar ett eget kval där dem två vinnarna går vidare till en kvartsfinal. En andraplats skulle således innebära enklast motstånd vad gäller kvalité, men också en motståndare vars spelare kommer att vara betydligt med slitna än vad de själva är.

Inför matchen är det Toluca som är i förarsätet 2 poäng framför trean Cruz Azul. Cruz Azul peakade formen tidigare under säsongen och har på senare tid varit rätt svajjiga. Deras possessionfotboll som resulterade i oerhört få skapade målchanser emot har blivit mindre effektivt och Cruz Azul har således släppt in fler mål än vad de inledningsvis gjort.

Hemmalaget Toluca har varit Liga MXs motsvarighet till Newcastle. Deras offensiv har hållit en hög nivå såpass att inget annat lag målat så många gånger som dem (38). Deras akilleshäl är försvaret som släpper till mer chanser än vad ett topplag bör göra.

Jag tror på en aningen stängd matchbild inledningsvis som kommer att spåra ju längre matchen fortgår. Får vi ett mål relativt tidigt så lär det bli vila västern då mycket står på spel.

Över 2.5 mål spelas till 1.80 hos Nordicbet

Död match?

Dagens tredje spel (första i ett separat inlägg) hittas i matchen mellan Juarez och Leon. Rubriken här ovanför är förvisso aningen missvisade då allt står på spel för Leon som behöver 3 poäng ja eller ja.

Men Leon är inte ett lag som vanligtvis stressar upp sig utan det är snarare ett lag som försöker nöta ner motståndarna, med blandade resultat. Sedan tränaren Larcamon lämnade laget efter VM för klubblag så har Leons spelet hackat, rejält. Att de knappt når ett slutspel är ett underbetyg för ett lag som fram tills nyligen varit en titelutmanare.

Inatt ställs de mot ett omotiverat Juarez som spelat upp sig den senaste tiden. Det blir inte en lätt match, jag är rentav tveksam till att Leon ens löser sin del utan tror snarare på att de kommer att "trust the process" tills det är alldeles för sent och Juarez lyckats hålla tätt.

Skulle Leon få in ett ledningsmål så är det inte heller läge att försöker hugga på kontringar utan det gäller att riskminimera så mycket man kan.

Under 3.0 mål spelas här till 1.75 hos Pinnacle .

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip