Aston Villa reser till norra Frankrike med ett 2-1-övertag från första mötet och siktet inställt på avancemang – men hemmastarka Lille kommer bjuda upp till rejäl kamp.

Lille:

Lille stod upp riktigt bra uppe i engelska Midlands och det hade varit långt ifrån något rån om fransmännen åkt hem från Villa Park med ett oavgjort resultat. Så blev det dock inte – och nu är utmaningen att vända på steken hemma på Stade Pierre-Mauroy. Lille hade större bollinnehav, skapade fler chanser och noterades för högre Expected Goals-siffror (1,48 kontra Villas 1,08) i första mötet, men Villa-defensiven lyckades hålla Lilles skyttekung Jonathan David (23 mål i alla turneringar) relativt tyst. Han lär vara revanschsugen inför hemmapubliken.

Lille har annars varit i god form i ligaspelet, där man klättrat till en fjärdeplats med definitivt häng på förbättrad slutposition under de avslutande månaderna. Skicklige tränaren Paulo Fonseca har byggt mycket av framgångarna på en oerhört stark hemmaform – Lille är bäst av alla i Ligue 1 på hemmaplan, där LOSC bara förlorat en match den här säsongen.

Fonsecas Les Dogues drar också rejäl fördel av att ha varit spelfria under den gångna helgen, samtidigt som Villa tvingades till en tuff batalj mot Arsenal så sent som i söndags. Viktige Angel Gomes, tidigare Manchester United-produkten, har dragits med hamstringproblem och hoppade bara in senast – men kan vara tillbaka i startelvan här.

Aston Villa:

Fortsätter att imponera enormt under Unai Emerys ledning. I söndags tog Villa tre blytunga poäng borta mot Arsenal, där Emery ledde sitt lag till en 2-0-seger mot sitt forna lag efter en riktigt, riktigt stark andra halvlek. Segern gör att Villa fortsatt är i förarsätet i kampen om Champions League-platserna i Premier League.

Clément Lenglet missade försa matchen med en smäll, men ska vara tillbaka här. Matty Cash var tillbaka i truppen i helgen efter några veckors skadefrånvaro. Sedan tidigare saknas Boubacar Kamara, Emi Buendía, Tyrone Mings och Jacob Ramsey, som är långtidsskadade.

Ingen lätt bortamatch för Villa

Jag tror ingalunda det här mötet är avgjort. Villa har 2-1-övertag och gör en strålande säsong under Emery, men möter ett riktigt hemmastarkt Lille som stod upp mycket bra i första mötet. Jag tror Lille bjuder upp till rejäl kamp och att det här kan bli underhållande när ett utvilat Lille blåser på mot ett hårdare matchat Villa. Båda lagen besitter offensiv kvalitet i mängder och Villa tenderar att bjuda på rätt målglada tillställningar. Båda lagen gör mål finns till 1,62 hos Pinnacle . Båda lagen gör mål & över 2.5 mål finns till 2,12.
This is the stats tab
This is the post tip