Lille:

Het match på Stade Pierre-Mauroy med Europaplatser på spel i Ligue 1. Lille har säkerligen tacksamt tagit emot att matchen spelas på måndagsaftonen så spelarna kunnat få lite välbehövlig återhämtning efter en matchintensiv vår med Conference League-spel, där Lille åkte ut mot Aston Villa i kvartsfinal.

Lille är fyra i Ligue 1 och i högsta grad med i kampen om en Champions League-plats, särskilt efter Brets kryss mot Nantes i lördags. Paulo Fonseca har gjort ett fint jobb i Lille, som varit särskilt starka på hemmaplan och som återfinns på fjärde plats i tabellen, där en seger under måndagen alltså räcker för att klättra förbi Bret. Lille är Ligue 1:s bästa lag på hemmaplan – 11-3-1 är resultatraden och senaste förlusten framför hemmafansen inträffade i september – och har inte förlorat hemma mot Lyon sedan november 2016.

Andrej Ilic är skadad, och Samuel Umtiti är också osäker för spel.

Lyon:

Efter en svår säsong har Pierre Sage verkligen fått fart på Lyon under våren. Inget lag i Ligue 1 har vunnit fler matcher än OL under 2024 och uppryckningen gör att Les Gones nu är med och gör upp om en plats ut i Europa.

Senast kom Lyon tillbaka från underläge direkt i matchens första minut, hemma mot Monaco, och tog tre tunga poäng via en 3-2-seger efter ett sent avgörande från 19-årige Malick Fofana. Lyon föll i sin senaste bortamatch, 1-4 mot PSG, men hade dessförinnan en fin segerrad även på bortaplan.

Pierre Sage ser ut att ha alla spelare att tillgå här där endast Nicolás Tagliafico, som missade matchen mot Monaco, är ett litet frågetecken.

Häftig match

Lille är logisk favorit här – ettan står i 1,90 – och har under Fonseca gjort en stark säsong och är svårslagna på hemmaplan, men ett Lyon med luft under vingarna och Europaspel i sikte kan inte räknas bort. Jag tror det här har potential att bli en häftig match där OL anländer till Lille med självförtroende – spelare i god målform – och förhoppningar om att kunna resa hem med poäng. Lyon gör mycket mål, men släpper också in en hel del – senaste matcherna har slutat 3-2, 1-4, 4-3 och 3-0 – så det här borde kunna bli en underhållande batalj. Båda lagen gör mål och Över 2.5 mål finns till 1,98 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip