De regerande Ligue 1 mästarna LOSC Lille har en tuff utmaning framför sig på Stade Pierre-Mauroy när AS Monaco gästar dem. Det blir inget spel ute i Europa för Lille, som denna säsong har visat sig vara ett mittenlag. Med tre omgångar kvar ligger de på en tionde plats i tabellen. Annat är det för formstarka Monaco, som har sju raka segrar i ligaspelet. I och med framgångarna är de med och fajtas om en Champions League plats. Då är det bara en seger som räknas i denna fredagsmatch mot formsvaga Lille.

Säsongen har varit en stor besvikelse för Lille som under den nya tränaren Jocelyn Gourvennec har misslyckats. Det är nio poäng upp till en Europa Conference League kvalplats. Dock hade även ett sådant resultat inte direkt godkänts. Spetskvalité finns på topp i Jonathan David, med 13 ligamål. Samt Burak Yilmaz, med bara 4 mål denna säsong - som totalt har underpresterat. Däremot har försvaret läckt in mål. Laget har tre förluster på de fyra senaste omgångar. Senast blev det 0 - 3 mot Troyes.

En förlust kan det mycket väl bli igen, då Lille inte har något mer att spela för. Det har däremot Monaco, som slåss både om en direktbiljett till Champions League - där det är tre poäng upp till tabelltvåan Marseille. Vidare slåss Monaco mot Rennes om tredjeplatsen, då båda lagen har lika många poäng - men Rennes har en bättre målskillnad. Slutligen behöver även Monaco försvara sin fjärde plats, då femman Nice är bara två poäng ifrån att ta deras Europa League biljett. Monaco har allt att spela för.

I Monaco finns Wissam Ben Yedder på topp i högform, med 21 ligamål totalt. Han nätade även senast i segermötet mot Angers, som slutade 2 - 0. Även försvarsspelet har hålli en hög nivå, med sex insläppta mål totalt på de sju senaste omgångar. Då Lille, som bara har heder att spela för, dessutom dras med avstängningar på Renato Sanches och Burak Yilmaz, samt skador på Xeka och Hatem Ben Arfa, är det upplagt för en ny Monaco seger. I Monaco återvänder Axel Disasi, Aurelien Tchouameni och Vanderson från avstängningar. Därmed lägger jag ett spel på att Monaco tar samtliga tre poäng i detta Ligue 1 möte mot Lille.

Speltips Lille - Monaco:
2. Odds 2.00 hos Pinnacle .

---
Preliminär startelva - Lille:
Leo Jardim, Gabriel Gudmundsson, Sven Botman, Jose Fonte, Zeki Celik, Edon Zhegrova, Benjamin Andre, Tiago Djalo, Tim Weah, Angel Gomes & Jonathan David.

Preliminär startelva - Monaco:
Alexander Nubel, Vanderson, Axel Disasi, Benoit Badiashile, Caio Henrique, Youssouf Fofana, Aurelien Tchouameni, Gelson Martins, Kevin Volland, Aleksandr Golovin & Wissam Ben Yedder.
---

TV: Full pott sist - vi går för det igen med 14 miljoner i jackpot!




This is the stats tab
This is the post tip