Hemma på Stade Pierre-Mauroy inleder Lille sitt spel ute i Europa Conference League då Olimpija Ljubljana kommer på besök i premiären. Lille har kvalat in till huvudturneringen genom att slå ut Rijeka. Olimpija Ljubljana slogs ut i Champions League kvalet, och även sedan av Qarabag, i Europa League kvalet. De slovenska mästarna väger för lätt mot ett starkt Ligue 1 lag.

Lille borde ha säkrat avancemanget redan i det första mötet mot Rijeka, där man gick segrandes ur duellen med siffrorna 2 - 1. Matchen kontrollerades helt av Lille, som även var dominanta i returen. Efter fulltid log Lille ändå under på Rujevicastadion, men Jonathan David var återigen en pålitlig målskytt som klev fram och avgjorde under förlängningen. Ligaspelet har inletts bra, med två segrar, två kryss och ett nederlag. Tränaren Paulo Fonseca har en fin trupp dessutom, som kan ta sig långt.

Olimpija Ljubljana bjöd knappast på motstånd mot Galatasaray och åkte ut i den tredje kvalomgången till den finaste turneringen av alla. Likaså mot Qarabag där det blev 1 - 3 totalt över två möten. Därmed blev det per automatik spel i den tredje högsta turneringen. Spelet i Prva Liga är alltid bra. Dock har det blivit två förluster efter sju omgångar. Titelförsvaret är inte helt givet, då dagsformen är en bit ifrån standard, även om tränaren Joao Henriques har ordnar två segrar i rad, i ligaspelet.

Lille flera nummer större?

Marknaden har Lille som megafavoriter till seger. Både på papper och på planen är Lille mycket hetare och bör inte ha några bekymmer alls med att gå segrandes ur duellen. Jag spänner bågen lite extra och lägger ett spel på att Lille vinner över Olimpija Ljubljana med fler än ett mål i skillnad, som 2 - 0, 3 - 0, 3 - 1, etcetera.

Speltips Lille - Olimpija Ljubljana:
1 asian -1,5 (samma som Lille -1,5 mål) - odds 1.70 hos bet365.
This is the stats tab
This is the post tip