Franska Ligue 1 mästarna Lille OSC tar emot Sevilla FC på Stade Pierre-Mauroy i Villeneuve-d'Ascq i gruppspelet i Champions League. Båda lagen är utan seger efter de första två omgångarna, där Lille har tagit en poäng medan Sevilla har kryssat i båda matcherna. I och med tränarbytet har Lille varit ett helt annat, mycket sämre, lag denna säsong än i fjol medan Sevilla blir bara starkare för varje år som går. Sevilla är ett helt nummer större och borde klara av att vinna detta möte minst varannan gång.

Att succétränaren Christophe Galtier har lämnat Lille har påverkat laget extremt negativt. Ersättaren Jocelyn Gourvennec har ännu inte fått någon ordning på laget, vare sig hemma i Frankrike eller ute i Europa. Ljusglimten är anfallaren Jonathan David har nätat 6 gånger om i ligaspelet. Dock har anfallskollegan Burak Yilmaz bara gjort 2 mål, samt ett senast i Champions League där Lille förlorade mot Salzburg. Innan dess blev det mållöst hemma mot Wolfsburg. I Ligue 1 har Lille en mittenplacering i tabellen.

Desto bättre har det gått för Sevilla, som onekligen är ett svårslaget lag. Tränaren Julen Lopetegui har lyckats ta fram det bästa ur varje spelare, som säsong för säsong växer. Sevilla har bara en förlust denna säsong i La Liga och är det laget som har släppt in minst mål av alla, nämlige tre gånger på åtta omgångar. Med en match mindre spelad ligger Sevilla på en tredje plats i tabellen, med lika många poäng som stormakten Real Madrid, där det är tre poäng upp till tabellettan Alexander Isaks Real Sociedad.

I Champions League har Sevilla spelat två raka 1 - 1 matcher mot Wolfsburg och Salzburg, där de ändå har varit det bättre laget i båda matcherna - men inte fått full utdelning. I veckan vann Sevilla borta mot Celta Vigo i La Liga, efter matchens enda mål signerat av Rafa Mir, som har ersattt den skadade toppanfallaren Youssef En-Nesyri på bästa möjliga sätt. I Lille är det avbräck på målvakten Leo Jardim samt mittbacken Sven Botman, som är i sjukstugan. Lilles försvar har varit sårbart denna säsong.

Marknaden erbjuder en bra bit över dubbla pengar i odds på att Sevilla tar sin första seger i gruppspelet. Chansen att lyckas är minst 50 %, i mitt tycke. Då oddset är betydligt högre tar jag en tydlig ställning och spelar på att Sevilla tar samtliga poäng i mötet.

Speltips Lille - Sevilla:
2. Odds 2.31 hos bet365 .

---
Preliminär startelva - Lille:
Ivo Grbic, Zeki Celik, Jose Fonte, Tiago Djalo, Reinildo Mandava, Jonathan Ikone, Benjamin Andre, Renato Sanches, Angel Gomes, Jonathan David & Burak Yilmaz.

Preliminär startelva - Sevilla:
Yassine Bounou, Jesus Navas, Jules Kounde, Diego Carlos, Marcos Acuna, Thomas Delaney, Ivan Rakitic, Fernando Reges, Erik Lamela, Rafa Mir & Lucas Ocampos.
---

This is the stats tab
This is the post tip