Derbydags mellan klassiska Åtvidaberg och jumbon Linköping.

ETTAN SÖDRA
11. Åtvidaberg 8 2 4 2 10:10 10
16. Linköping City 8 0 1 7 6:24 1

Linköping hemma
4 1 1 2 3:6 4

Formen
F, F, F, O, F

Senaste match
Trollhättan - Linköping 3-0

Åtvid borta
4 1 3 0 7:4 6

Formen
O, O, F, V, V

Senaste match
Åtvidaberg - Lindome 2-1

Spännande östgötaderby mellan hemmalaget Linköping och gästande Åtvidaberg. Linköping hade det tungt redan på försäsongen där det var stökigt både på och utanför planen. Spelare och ledare försvann och en mer eller mindre ny trupp skulle byggas på kort tid. Carlos Banda kom in sent som ny tränare och Ken Ring är någon form av sportchef. 1-1 hemma mot Ljungskile var starkt men matchen därpå kunde Linköping inte prestera på samma nivå igen utan föll klart borta mot Trollhättan med 0-3. Det finns helt klart kvalitet i truppen men det är en ganska spretig trupp med rätt stora skillnader. Defensiven imponerar inte och laget känns inte särskilt kompakt alla gånger. Förlusten senast var faktiskt i underkant.
Då tycker jag att nykomlingen Åtvidaberg ser ut att ha hittat mer rätt. Laget kommer faktiskt från blott en torsk på sina sex senaste matcher och svarade fint på förlusten mot Skövde (0-2) genom att slå Assyriska Turabdin med 3-0 borta och Lindome med 2-1 senast.
Men det var en match som lika gärna hade kunnat sluta med en storseger. Effektiviteten var inte den bästa men å andra sidan skapade Åtvid väldigt många målchanser och det insläppta målet kom sent på straff.
Jag tycker att Åtvid ser formstarkt ut inför det här derbyt och är för mig den klara favoriten.
Linköping saknar avstängde Sabir Isah Musa (gula kort).

SPELTIPS
Jag spelar Åtvidaberg till 1.87 hos Nordicbet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip