England slår ett svagt Litauen med två bollar ikväll? Det tror jag, -1,5 spelas.

Engelsmännen är visserligen klara för VM, efter Kanes sena segermål mot Slovenien i torsdags. Rent tabellmässigt finns det därmed inte jättemycket att spela för mer än att försöka behålla förlustnollan intakt.

1 England 9 7 2 0 17-3 23
2 Skottland 9 5 2 2 15-10 17
3 Slovakien 9 5 0 4 14-7 15
4 Slovenien 9 4 2 3 10-5 14
5 Litauen 9 1 3 5 7-19 6
6 Malta 9 0 1 8 3-22 1

Southgate kan därför kosta på sig viss rotation. Lär åtminstone ge Alli speltid (avstängd senast). Detta kan vara positivt med tanke på att de bara fått två dagars vila inför den här matchen. Räknar med att de inroterade spelarna kanske har en lite starkare motivation i just den här matchen än vad de mer ordinarie gubbarna kanske haft.

Tänkbart lag:

England: Butland; Keane, Stones, Maguire; Trippier, Dier, Winks, Bertrand; Alli, Kane, Sturridge

Visst, England har rätt ofta sett trögt och idéfattigt ut i det här kvalet. Defensivt stabilt, men inte så vassa framåt. Har hållit nollan i sju matcher av nio och borde ha toppchans på ännu en nolla mot ett väldigt svagt Litauen.

Såg Litauen i torsdags mot Malta och blev inte imponerad alls. I långa stycken var det en jämn historia och 1-1-resultaten var rättvist. Släppte visserligen inte till så många målchanser, men skapade inte jättemycket själva heller. Fick slita hårt på en regntung plan.

England vann efter ett sent segermål och kommer in i den här matchen med en mer positiv skjuts. Är som sagt klara för VM; men ska ändå ha toppchans mot ett Litauen som inte imponerar på mig.

0-3?


Lithuania (4-2-3-1): Setkus; Borovskij, Girdvainis, Klimavicius, Andriuskevicius; Zulpa, Slivka; Cernych, Aernas Novikovas; Spalvis

This is the stats tab
This is the post tip