Liverpool har ett tufft utgångsläge i Premier League och samtidigt Champions League att tänka på.

Senaste mötet
Benfica - Liverpool 1-3

PREMIER LEAGUE
2. Liverpool 31 22 7 2 79:22 73

Liverpool hemma
15 12 3 0 39:7 39

Formen
V, V, V, V, O

Senaste match
Man City - Liverpool 2-2

PORTUGISISKA LIGAN
3. Benfica 29 20 4 5 73:29 64

Benfica borta
14 10 2 2 37:14 32

Formen
V, V, F, F, V

Senaste match
Benfica - Belensenses 3-1

Preliminära elvor (Whoscored)

Liverpool (4-3-3) Alisson - Alexander-Arnold, Konaté, Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Keita - Salah, Firmino, Diaz

Saknar: -
Osäkra: -

Benfica (4-2-3-1) Vlachodimos - Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo - Weigl, Taarabt - Rafa, Ramos, Everton - Nunez

Saknar: Verissimo, Pinho
Osäkra:

"Finalen" mellan Manchester City och Liverpool slutade 2-2 den gångna helgen. Det betyder att Jürgen Klopps mannar har ett tufft, men så klart inte omöjligt läge att vinna Premier League. City leder ligan med blott en pinne för Liverpool. Skillnaden är att Liverpool har ett betydligt svårare spelschema kvar i ligaspelet. City ska på pappret kunna ta fler poäng än vad Liverpool gör, det menar nog de allra flesta experter. Liverpool har bland annat kvar att möta Man Utd, Everton och Tottenham. Det gör förstås att krysset svider lite extra för dem. Det var där man hade chansen att sätta sig i ett bättre läge att ta hem guldet.
Å andra sidan så har man chansen att vinna både Champions League och FA-cupen (där City väntar även där) och med 3-1 i ryggen från Benfica borta så har jag svårt att se laget göra bort sig här. Skadefritt och bra form. Benfica har å sin sida vacklat lite i ligaspelet och ligger bara trea. Att man ska ta igen två mål på Anfield... nej, det kommer knappast att hända om inte hemmaspelarna tappat självförtroendet och ödmjukheten helt och hållet.
Jag ser det här som avgjort och det är bara frågan om Liverpool kommer ösa på för att vinna eller om man nöjer sig med ett kryss om det är ett sådant resultat sent in i matchen. Man möter som sagt City redan på lördagen och detta i en utslagsgivande match i FA-cupen. Och kort därpå väntar Man Utd i ligan. Ett tufft spelschema som gör att Klopp kanske tänker sig för om vilka ben han vill ställa ut och brassa på med.

SPELTIPS
Jag tror inte Liverpool sätter plattan i mattan här utan nöjer sig med att göra ett ledningsmål och sedan bevaka avancemanget in i mål. Viktiga matcher väntar bara dagar bort och det borde innebära en del tidiga byten/rotation av Klopp.
Samtidigt tror jag inte Benfica är naiva och går urskillningslöst framåt direkt heller utan försöker spela smart och växa in i matchen för att som bäst ta det till förlängning.

Mitt spel i matchen blir under 3,5 mål till 1.83 hos Bethard (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

TV: Spännande matcher på veckans Europatipset!




This is the stats tab
This is the post tip