Jürgen Klopps Liverpool ska fortsätta skörda poäng mot Premier Leagues bottenlag. Denna lördag står Chris Hughtons Brighton näst på tur – på Anfield. Går på ett spel som jag aldrig ens hade kikat på under Liverpools tidigare säsonger.

Liverpool har fått den starten på säsongen man önskat. Två raka vinster mot West Ham och Crystal Palace och 6-0 i målskillnad. Salah och Mané har sett lysande ut medan Milner har fått förtroendet när det kommer till stillastående från elva meter. Firmino har inte riktigt hittat rätt i målprotokollet än, söker fortfarande sitt första mål. Försvaret ser betydligt starkare ut, den backlinje som Klopp började bygga på redan förra säsongen. Nu ser försvarslinjen ut spela med både kemi och spelförståelse – som ett. 19-åringen Alexander Arnold gör det lysande på högerkanten medan Van Dijk har hittat knepen för att dirigera övriga kamrater.

Brighton inledde tungt med en 2-0 förlust mot Watford för att sedan skrälla mot Manchester United på hemmaplan (3-2 FT). Kändes mer som att det handlade om att United gjorde en usel match snarare än att Brighton stod för en bra. Brighton med Murray, Duffy och Gross (straff) i målprotokollet tog vara på chanserna man fick och gjorde mål. En typisk United-förlust när ”The Red Devils” stod för bollinnehavet större delar av matchen.
Ser Brighton som ett alldeles för tunt lag för att fika en slutplacering på övre halvan av tabellen. Det är på hemmaplan de kan ta sina poäng men på bortagräs är de desto svagare.

Oddsen pekar på en överkörning från Liverpools håll. Men tror att betygen från matchen kommer handla minst lika mycket om hur Pools försvar såg ut. Försvarslinjen har imponerat såhär långt och jag tror att det kan fortsätta här hemma mot Brighton.

SPEL: Liverpool vinner och håller nollan till 1.72x
Hos bet365 – med 1/5 units

Twitter @HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip