Äntligen återuppstart av Premier League efter landslagsuppehållet!

För Liverpool tror jag det här landslagsuppehållet kom i helt perfekt tid. Som vi alla vet har man inte alls fått till det i början av denna säsong så det är inget vi behöver sitta och prata om.

Nu är det dock nästan en hel månad sedan man spelade Premier League fotboll senast. Under denna tid hann man dock med att vinna mot Ajax i Champions League och även en bättre prestation än tidigare. Den prestationen och segern tror jag var vital för Klopp och hans mannar. Nu klev man in i uppehållet med någon form av självförtroende i stället för fullskalig storm, och det tror jag gav en viktig känsla av lugn för att hämta ny kraft. Och det tror jag kommer synas här.

Brighton har också haft en väldigt händelserik start på säsongen, där man radat upp bra prestationer och resultat under Graham Potter.

Men nu är det en ny verklighet. Graham Potter har lämnat och ställt sig på Chelseas tränarbänk och nu står det klart att hans ersättare heter Roberto De Zerbi. De Zerbi, som kommer från en kortare sejour i Shaktar Donetsk och innan det många år i Serie A i olika klubbar. Sett till hur hans tidigare lag spelat finns det faktiskt en mängd likheter mellan honom och Potters sätt att vilja spela, så rekryteringen av De Zerbi tror jag är ett fint val i längden.

Det skadeavbräck att nämna är egentligen bara Robertson i Liverpool som är tveksam till spel.

Men som sagt, ett utvilat och ihopsamlat Liverpool tror jag kommer börja veva igång nu. Brighton kommer nog gå starkt även i fortsättningen, men här på Anfield kommer man inte ha mycket att sätta emot. Därför blir mitt spel -1,5 Liverpool asian handicap till 2.060 hos Pinnacle .


Förväntad startelva Liverpool:
Alisson - Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Tsimikas - Elliot, Fabinho, Thiago - Diaz, Jota, Salah.

Förväntad startelva Brighton:
Sanchez - Veltman, Dunk, Webster - March, Gross, Allister, Caicedo, Trossard - Undav, Welbeck.

This is the stats tab
This is the post tip