Liverpool gör säsongens första hemmamatch och detta då de gästas av Burnley på Anfield. Hemmaseger med marginal är vad undertecknad snöar in på!

Förra säsongen slutade Liverpool på en tredje plats i Premier League med 69 poäng på 38 matcher och en målskillnad på 68-42. För ett lag med ambitioner om att utmana om ligatiteln var det en missräkning då tvåan Man United skrapade ihop 74 poäng och segrande Man City hela 86.

Det var helt enkelt inte Liverpools säsong, men det kanske det är nu igen? Laget fick en drömstart på säsongen med en stabil och bekväm 3-0-seger borta mot Norwich i premiären. Diogo Jota öppnade då målskyttet för Liverpool efter 26 minuters spel på Carrow Road och det var också ställningen fram till pausvilan.

I den andra halvleken ökade brassen Roberto Firmino på till 2-0 och därefter kom även Mohamed Salah med i protokollet som målskytt då han fastställde slutresultatet till 3-0 med dryga kvarten kvar av ordinarie speltid.

Bra för Liverpool att nyckelspelarna fick leverera per omgående och naturligtvis skönt att lämna Norwich med tre poäng som alla förväntade sig.

Nu ska de göra samma sak hemma på Anfield - inför publik och detta mot ett Burnley som inte alls imponerade i premiären. Gästerna fick en drömstart på säsongen i premiären hemma mot Brighton då försvararen James Tarkowski öppnade målskyttet redan i matchminut två, men därefter blev det inte roligare, snarare rena motsatsen.

Neal Maupay kvitterade till 1-1 för Brighton i den 73'e matchminuten och bara fem minuter senare hade gästerna tagit ledningen då Alexis Mac Allister gjort 2-1-målet, vilket också blev matchens sista.

SPELTIPS
Burnley slår helt klart ur underläge på Anfield och här är chanserna för en ny storseger för hemmalaget goda. Att göra säsongens första hemmamatch och detta inför publik kommer ge Liverpool en rejäl push i rätt riktning och att de vinner den här matchen med ett par bollars marginal är vad jag tror på.

-2 (asian) på Liverpool spelas till 1.94 hos spelbolaget LeoVegas .

Vad tror ni?

@JV89__ på Twitter.

This is the stats tab
This is the post tip