Det är en fantastisk tid som vi går in i för oss som älskar Premier League. December innebär massor av matcher och stormatcherna avlöser varandra. Ikväll är det på Anfield som vi ser omgångens höjdpunkt.

Liverpool ligger på en femte plats och med tanke på hur bra offensiven har sett ut så bör man hitta laget högre upp i tabellen. Många poäng som slarvas bort på grund av individuella misstag i backlinjen. Men jag tycker man gör det enkelt för sig om man skyller allt på enskilda spelare i försvaret. Mannen som styr det här laget har ett stort ansvar vad det gäller när man leder en match och ska spela av den. Man spelar precis likadant även om man leder med 3-0 eller ligger under med 3-0. Det gör att man öppnar upp sig trots att man kan ha ledningen. I tisdags spelade man borta mot Sevilla. Liverpool hade ledningen i halvlek med just 3-0. Skall sägas att Sevilla är ett ruskigt bra lag och man är svårslagna på hemmaplan men så som matchen blev så måste man kunna spela en mer kontrollerad andra halvlek för att tråka ut spanjorerna.

Chelsea ligger på en tredjeplats i PL. Har blåst lite kalla vindar i lägret efter många rykten om Chelsea i början av säsongen. Men laget har vunnit fyra raka i ligan och även om det kanske inte känns precis lika bra som det gjorde förra säsongen för Conte så är man väldigt stabila och svåra att slå. Spelade i veckan i Azerbadjan. Ingen optimal uppladdning inför den här matchen men det blev en klar seger och man är klara för åttondelsfinal med en match kvar att spela. Hade varit mer fundersam om det hade varit Brighton borta, då man kan få svårt att verkligen tagga till men man vet vad som väntar när man åker till Anfield.

Jag tycker Liverpool är för stora favoriter. Kommer få svårt att luckra upp Chelseas försvar och när Chelsea kommer få kontra på Liverpool så är kvalitén hos Londonlaget betydligt högre än Liverpools defensiv. Att få dubbelchans på mästarna till 1.76 mot Liverpool är för bra för att inte investera.

Jag spelar Chelsea X2 @1.76 hos Redbet med 4u.

Twitter @robiiinbetting

This is the stats tab
This is the post tip