Merseysidederby på Anfield – full fart och flera mål åt både hållen, som vi är vana vid? Njae, jag är inte lika säker på det denna gång.

Jag har svårt att få en bild av säsongens Liverpool. Förra säsongen var det fullt fart framåt och mindre fokus på försvaret. Trots att den offensiva kvalitén finns kvar så har det nästintill blivit tvärt om. Virgil van Dijk har kommit in på försvarslinjen och styrt upp ett och annat. Och man får ändå erkänna att det ser mycket bättre ut. Laget har blivit väldigt bra på att kontrollera matcher nu.

Liverpool kommer från en tung 2–1-förlust borta mot PSG i Champions League. Sista omgången blir avgörande för Pools del – frågan är om det kommer att påverka söndagens derby. Startelvan är svår att sia om. Om det roteras brukar Klopp lufta på ytterbackarna och någon pjäs på mittfältet. Här förväntas Wijnaldum komma in från start och möjligtvis Fabinho. Henderson är avstängd och missar därför matchen.

Marco Silva har börjat få snurr på detta Everton som endast har en förlust på de sex senaste ligamatcherna. Richarlison och Sigurdsson ser starka ut i offensiven och är ofta inblandad målen.
Everton kommer från en 1–0-vinst mot Cardiff senast. Möjligen att The Toffees kunde gjort fler mål men bortalaget stod för en stark insats i försvaret.
Målskyttet har inte riktigt blomstrat i de två senaste omgångarna då Everton endast har gjort ett mål på 180 minuter plus tilläggstid.
Klubbens fans kunde under större delar av fjolårets säsong vara vana med en redig skadelista hos Everton. Nu ser det betydligt bättre ut på den fronten. Det är bara högerförsvararen Kenny som är osäker om han kommer till spel eller inte på söndagen.

Everton är aningen för lättrubbade än så länge när laget ska mäta sig med de bästa. Faktum är att Everton endast har vunnit en bortamatch än så länge denna säsong, och det var mot ett Leicester som tvingades spela med endast tio man. Här mot Liverpool tror jag att Pool kommer att styra matchbilden med ett järngrepp.
Liverpool är det laget som har släppt in minst antal mål på hemmaplan i hela ligan – med endast ett mål. Det är riktigt starkt.
Tror Klopp hellre vill spika igen kassan här än satsa allt för mycket offensivt i och med det tuffa matchandet.

SPEL: Under 3 mål asian till 1,77x
1/5 units – Hos Bethard eller bet365

Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip