Merseyside-derbyt rundar av onsdagens mäktiga PL-fest.
Mitt speltips: Liverpool asian -1,5. Odds 2.16 hos Bethard , FastBet eller SpeedyBet . Spelet kräver tvåmålsseger.

I en hel del poddar och införrapporter jag tagit del av har de flesta varit inne på att det här blir hyfsat knepigt för Liverpool. Argumenten emot är att det är derby, Alisson och Fabinho saknas och sju av de senaste åtta PL-segrarna har varit med uddamålet. Men jag tror faktiskt Pool vinner hyfsat enkelt här:
- De har en vilodag mer än Everton, som bara får två dagar ledigt inför den här matchen.
- Pressade Everton åkte dessutom på en blytung nollpoängare mot Leicester i sena söndagsmatchen. Hade länge ledningen och sedan ett kryssresultat, men åkte på 2-1 i matchens sista spark mer eller mindre.
- Everton saknar Gomez, Delph, Coleman och tänkta Gueye-ersättaren Gbamin. Inga dåliga namn som saknas.

Liverpool har verkligen radat upp segrarna i PL. Inte imponerande spelmässigt alla gånger och i flera matcher har avgörandet kommit sent. Men känslan är alltjämt att det finns mer att ta av spelmässigt. En sån som Salah har bara stundtals varit så giftig som han kan vara exempelvis. Har också bara hållit nollan i två Premier League-matcher, vilket är rejält anmärkningsvärt - även om Matip saknas borde de kunna göra det bättre. Känslan är nästan att de gör vad som krävs och nästan tankar energi i många matcher inför en lång säsong. Men så ställs de mot Man City, gör en riktigt bra prestation och vinner med 3-1.

Här tror jag vi får se ett fullt påkopplat Pool som verkligen vill sätta Everton på plats. Skiljer en klass mellan lagen och även om Pool saknar ett par spelare så gör Everton också det. Med hemmaplansfördel och en extra vilodag tro jag Liverpool har vad som krävs för tvåmålsseger minst.

Speltips: Liverpool med asian handicap -1,5 - odds 2.16 hos Bethard , FastBet eller SpeedyBet

Troliga elvor.
Liverpool:
Alisson; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Milner, Henderson, Wijnaldum; Salah, Firmino, Mane
Everton:
Pickford; Holgate, Mina, Keane; Sidibe, Davies, Sigurdsson, Digne; Walcott, Calvert-Lewin, Richarlison

This is the stats tab
This is the post tip