SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Liverpool inleder säsongen hemma mot nykomlingen Leeds.
Mitt speltips: Asian hcp -1,5 på hemmalaget. Spelet sitter om Pool vinner med 2+ mål.
Odds 2.00 hos bet365 .

Bielsas Leeds slaktade mer eller mindre Championship och gick välförtjänt upp. Laget är rankat som den klart bästa nykomlingen och jag har sett många som har laget i mitten i sina inför-tips. Så kan det kanske bli, men har inte laget hajpats upp lite väl mycket? Visst är Bielsa en fantastisk coach och laget spelade mycket bra i Championship. Men Premier League-mästarna på bortaplan är ett steg upp.

Leeds har förstärkt laget med:
- Koch (tidigare back i Freiburg, spelat i Bundesliga i tre säsonger).
- Rodrigo, som tillhört Valencia och spanska landslaget ett gäng säsonger.

Bielsa brukar vara rätt försiktig när han matchar in nya spelare, så frågan är om dessa startar direkt. Förutom dessa finns Kalvin Phillips (engelsk landslagsdebut mot Danmark) och portugisen Helder Costa som namn som förtjänar uppmärksamhet. Men det är ingen skräckinjagande trupp de har.

Liverpool då?
Överlägsna mästare i fjol. Matcherna efter coronabreaket blev speciella för deras del då de var utslagna ur CL och redan klara PL-segrare i stort sett. Så att de förlorade en del poäng där var kanske inte så oväntat. Inte förstärkt truppen ännu i alla fall, utan det är samma gubbar som ska göra det.

Jag tror inte Pool kommer upprepa ligasäsongen de gjorde i fjol. Sprang lite väl bra under höstvintern men var välförtjänta vinnare i slutändan. Kommer dock säkerligen vara med i toppen i år igen. Lätt att glömma hur bra de kan vara när de är fullt påkopplade, vilket jag räknar med att de kommer vara här.

Tänkbart lag:
Alisson
TAA, Gomez, van Dijk, Robertson
Keita, Wijnaldum, Fabinho
Salah, Firmino, Mane

Leeds är säkert en stark nykomling, men de är likväl en nykomling. Borta mot de bästa lagen i ligan tror jag de kommer få det svårt. Bielsa lär spela sitt vanliga spel med hård press och mycket löpande - kommer säkert få bra betalt för det stundtals. Men ett par-tre gånger per halvlek kommer Liverpool spela sig förbi pressen och få in Salah/Mane i bra lägen - då kan det smälla.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip