Liverpool:

Är på jakt efter fjärde raka efter att ha tagit sig igenom en på förhand klurig uppgift och besegrat Aston Villa med 3-1 på bortaplan under Boxing Day. Liverpool stod för en bra prestation, även om Villa skapade en del chanser som kunde nyttjats på bättre sätt, och var det klart bättre laget vilket mycket väl kan vara en signal till lagen ovanför i tabellen att Jürgen Klopps mannar minsann är på gång.

Sedan Villa-matchen har Liverpool adderat PSV Eindhovens nederländska VM-spelare Cody Gakpo till spelartruppen, men yttern kan inte registreras förrän 1 januari och är således inte tillgänglig för spel här. Med tanke på att Liverpool har en del skadebekymmer i de offensiva leden – där Luis Díaz, Diogo Jota och Roberto Firmino för närvarande saknas – känns det som ett bra tillskott på kort sikt.
Utöver ovan nämnda trio saknas även James Milner, Curtis Jones och Arthur Melo. Ibrahima Konaté är dock tillbaka i träning och återigen aktuell för spel, även om han kanske inte kliver rakt in i startelvan.

Liverpool har fått fyra dagars vila sedan Aston Villa-matchen, och jag tror inte Klopp kommer göra några storskaliga förändringar. Möjligtvis att Alex Oxlade-Chamberlain, som stod för en blek insats, kan ersättas av exempelvis Fábio Carvalho. Darwin Núñez fick på nytt förtroendet på Villa Park och jag tror uruguayanens roll bara kommer öka ju längre säsongen lider. Núñez har ännu inte träffat helt rätt, och det finns en del i övrigt att önska i de avgörande lägena, men med sin intensitet, fysik, löpvilja är uruguayanen ett ständigt orosmoment för motståndarna och river upp stora hål i motståndarförsvaret, som kan nyttjas av lagkamraterna. Leicesters försvar får se upp.

Preliminär startelva: Alisson; Robertson, Van Dijk, Matip, Alexander-Arnold; Thiago, Fabinho, Henderson; Carvalho, Núñez, Salah

Leicester City:

Fick en riktig mardrömsstart i återkomsten och innan matchuret tickat upp till sju spelade minuter hemma på King Power Stadium hade The Foxes redan släppt in två mål. Till slut vann Newcastle matchen med övertygande 3-0. Nederlaget tyder på att Leicester inte riktigt kan släppa blicken nedåt i tabellen riktigt än med fyra poäng som separerar Leicester, på 13:e plats, och nedflyttningsstrecket.

Prestationen mot Newcastle var bedrövlig, där matchplanen fick skrotas efter bara några minuter efter den horribla inledningen, och Brendan Rodgers lyckades således inte börja där man slutade inför VM-uppehållet, där Leicesters formkurva börjat peka uppåt.

Även Leicester dras med en hel del skadebekymmer. Jonny Evans, James Justin, Ricardo Pereira, Ryan Bertrand saknas sedan tidigare och viktige James Maddison – kuggen i The Foxes offensiv – ser också ut att missa, precis som ersättaren Dennis Praet. Patson Daka fick förtroendet i anfallsrollen senast, framför tian Kiernan Dewsbury-Hall, och både Jamie Vardy och Kelechi Iheanacho fick inleda på bänken. På mittfältet petades även Wilfried Ndidi, till förmån för Boubakary Soumaré, och frågan är om inte Rodgers ger extra stadga centralt med att låta Ndidi återvända till startelvan. I backlinjen lär Daniel Amartey fortsätta bredvid Wout Faes, den belgiska landslagsmannen som var i så god form före uppehållet när Leicester radade upp ett par hållna nollor i rad.

Preliminär startelva: Ward; Thomas, Faes, Amartey, Castagne; Soumaré, Tielemans, Ndidi; Barnes, Iheanacho, Dewsbury-Hall

Speltips:

Jag imponerades av att Liverpool lyckades ta en så tung trepoängare på Villa Park senast och The Reds ser fortsatt ut att vara på rätt väg efter en tung höst, med ett tungt skadeläge. Liverpool har inte förlorat på tolv matcher mot Leicester hemma på Anfield och är välförtjänt storfavorit här. Jag tror inte Leicester kan störa Liverpool tillräckligt och tror Klopp har goda möjligheter till en ny trepoängare. Jag tror dock det kan bli målglatt återigen. Núñez rev upp stora hål i Villas försvar och Salah nätade igen, samtidigt som jag inte är benägen att ta bort mitt frågetecken för Liverpools defensiv riktigt än – som inte hållit nollan fler än fyra gånger i ligaspelet och där Fabinho inte riktigt presterar på samma höga nivå som tidigare. Liverpool & båda lagen gör mål finns till 2,77 hos Pinnacle .

This is the stats tab
This is the post tip