Över 2,5 mål i Liverpool-Man Ciy spelas.

Måste hugga ett överspel här. Fem taka matcher inbördes har gått över 2,5-linan och det har ofta varit rätt galna matcher. Klopps press mot Man Citys passningsspel.

Bägge lagen CL-spelade i veckan. För Liverpools del blev det en käftsmäll via 1-0 i baken mot Napoli på tilläggstid. Man City vände underläge till 2-1-seger mot Hoffenheim och har fått en extra dags vila inför den här matchen. Borde inte påverka överdrivet mycket här ändå. Landslagsuppehåll väntar och det är bara att kräma ur det sista innan dess.

Tabellmässigt är det ettan mot tvåan. Det här är lagen som släppt in klart minst mål i ligan (tre var). Liverpools försvarsspel är klart bättre sedan van Dijk kom in förra vintern medan Man City ofta är så pass överlägsna att motståndarna inte tillåts skapa målchanser. Här är det dock svårt att se något av lagen inte näta. Formen på Pools fronttrio är kanske inte den bästa, men det är ändå spelare som alltid är farliga. Otroligt sällan laget går mållösa - särskilt på hemmaplan. Att det finns offensiv power på bänken i form av Sturridge (drömmål senast) och Shaqiri är också key utifall att någon i forwardslinan inte har dagen.

Man City har frågetecken på tidigare skadade Mendy, de Bruyne och Gundogan. Skulle gissa att Mendy eventuellt spelar då han inte varit borta så länge. Offensiva bredden är dock imponerande då det finns ett par spelare på varje offensiv position som kan göra jobbet. Precis som dagens motståndare går Guardiolas gäng otroligt sällan mållösa från planen. Finns en metodik kombinerat med individuell skicklighet som gör att laget alltid kommer skapa målchanser oavsett motstånd i princip.

Tänkbara lag:

Alisson
Arnold, van Dijk, Gomez, Robertson
Wijnaldum, Henderson, Milner
Salah, Firmino, Mane

Man City:

Ederson,
Walker, Laporte, Stones, Mendy
Bernardo Silva, Fernandinho, Silva,
Sterling, Aguero, Sane

Som sagt svårt att se något lag inte näta här. Och visst är det svårt att se något av de här lagen nöja sig med ett kryss. Oavsett vilka spelare som får chansen i de offensiva positionerna kommer målchanser skapas. Nej, precis som när de här lagen mötts tidigare tror jag på en galen historia med en hel del målchanser och mål.
Visst rasslar det till i näten MINST tre gånger i eftermiddag?

This is the stats tab
This is the post tip