Speltips 1: Liverpool vinner eller spelar oavgjort @ 1,68 - Bethard -
Speltips 2: Darwin Nunez skjuter i ribban eller stolpen @ 15,00 - Bethard -

Helgens fotbollshöjdare i de flestas ögon går av stapeln i Liverpool när hemmalaget tar sig an Manchester City. Troligen vinner Arsenal sin match mot Brentford som spelas redan under lördagen och står i så fall på 64 poäng när Pool och City möts. Liverpool har 63 poäng och Manchester City 62 så det är ett spännande trekejsarslag om ligatiteln den här säsongen.

Liverpool har 19-6-2 och 64-25 i målskillnad. Körde fullständigt över Sparta Prag (Europa League) i Tjeckien under vecka när en del trodde att man skulle få svårt att hålla fokus så visade man klass. Mönstrade en bra elva och normala målsumpare som Luis Diaz och Darwin Nunez hade ställt in siktet och stod för tre av målen. Det snyggaste målet stod dock inhopparen Connor Bradley för, tyvärr för honom fel bur, efter bara 39 sekunder på planen. Ska sägas att Liverpool fick mycket tid på sig i varje aktion och Sparta var svaga både i närkamperna och på tok för sena in i duellerna. Kommer bli andra bullar på söndag och smälla betydligt hårdare.

Har åter Dominik Szoboszlai, Mohamed Salah och Darwin Nunez efter skador men manager Jurgen Klopp saknar ändå ett helt koppel av spelare inför stormötet. Alisson Becker (mv), Joel Matip, Trent Alexander-Arnold, Curtis Jones, Thiago Alcantara, Ryan Gravenberch, Ben Doak, Jayden Danns, Stefan Bajcetic och Diogo Jota. Dessutom sena tester på Ibrahima Konate och Joe Gomez som båda klev av efter halva matchen mot Sparta med känningar. Bör dock ha varit en säkerhetsåtgärd från Klopps sida och vi räknar med både Gomez & Konate här.

Två formstarka lag tar ut varandra + kul TV-spel

Manchester Citys ligastats är 19-5-3 och 62-27 i målskillnad så inte alls mycket som skiljer mot dagens motståndare. Hade en promenad i Parken, fast man spelade hemma, mot FCK i veckan. Fanns 3-1 att gå på från matchen i Danmark och rivstartade på Etihad med två snabba mål innan urverket passerat 10 minuter. Sedan var det typ bara att spela av matchen. Mohamed Elyounoussi reducerade för gästerna innan Erling Haaland punkterade tillställningen. Luftade lite manskap i andra halvlek och både Rodri och Ruben Dias fick vila. Matheus Nunes åkte på skada och är osäker till spel här. Jeremy Doku (lättare skada) var inte ens med i truppen, men är förhoppningsvis åter nu. Nathan Ake, Kyle Walker, Kevin De Bruyne, Phil Foden och Bernardo Silva är alla fräscha efter fått vila mot FCK.

Endast Jack Grealish som är helt "out" i City.

Tycker att det på sista tiden blivit lite antiklimax när det var stormatcher i Premier League. Trots all kvalitet framåt så blir det lite statiskt och lagen vågar inte riskera förlust. Starka försvar så klart också en bidragande orsak till målsnåla matcher.

Liverpools "stormatcher" den här säsongen har slutat, Chelsea borta 1-1, Everton hemma 2-0, Manchester City borta 1-1, Manchester United hemma 0-0, Arsenal hemma 1-1, Chelsea hemma 4-1 och Arsenal borta 1-3.

Manchester City dito, Arsenal borta 0-1, Manchester United borta 3-0, Chelsea borta 4-4, Liverpool hemma 1-1, Chelsea hemma 1-1 och Manchester United hemma 3-1.

Så merparten av dem har varit matcher som präglats av passningsspel på mitten och bollrullande i sidled. Det behöver så klart inte betyda att det blir så här men risken är stor. Som ni förstår så är vi lite inne på att det kommer bli en jämn match med två lag som inte vill riskerar att tappa (alla) poäng. Ja, tre poäng är bättre än en poäng men en poäng är bättre än noll poäng och när det är så pass jämt som det är i tabelltoppen så är varje vunnen poäng guld värd. Vi tror på delad pott men garderar upp med hemmavinst och lägger även en kul TV-peng på att notoriske målsumparen Darwin Nunez i vanlig ordning kommer vara nära att göra mål men inte riktigt får till det alla gånger. Träffade ramen FYRA gånger i samma match när man mötte Chelsea tidigare under säsongen!

Spel 1 sitter om Liverpool vinner eller spelar oavgjort. Om Manchester City vinner förloras insatsen.
Spel 2 sitter om Darwin Nunez träffar stolpen eller ribban under matchen.
This is the stats tab
This is the post tip