Rivalmöte på Anfield – en match som båda lagen är desperata att vinna. Liverpool jagar vidare efter Manchester City i titelstriden och Manchester United kämpar febrilt för att hänga med i kampen om Champions League-platserna in i det sista.

Liverpool:

Jürgen Klopp beskrev det som en av de bästa halvlekar som hans Liverpool någonsin presterat. Det är svårt att säga emot. Liverpool var oerhört imponerande i första halvleken av FA-cupsemifinalen mot Manchester City i helgen, där man sprang ifrån till en 3-0-ledning. City putsade till siffrorna något i andra halvleken, men Liverpools 3-2-seger kändes både rättvis och stabil.

Nu väntar nästa Manchester-lag för Jürgen Klopps mannar, som förstås är fyllda av självförtroende med en formkurva som pekat spikrakt uppåt under hela 2022.

Klopp vilade spelare mot Benfica i Champions League-returen förra veckan och kunde därmed mönstra sitt starkaste lag mot City i lördags. Jordan Henderson och, framför allt, Joel Matip var bänkade då och lär utmana om att ta plats i startelvan här. Luis Diaz och Sadio Mané presterade strålande senast och lär få fortsätta i fronttrea om möjligt. Manés fot packades dock in i is när han byttes ut och med en kvadrupel på spel tar nog Klopp inga chansningar ifall det skulle råda tveksamheter runt Mané. Det finns gott om högkvalitativa alternativ i form av Diogo Jota och Roberto Firmino, ifall Mané inte skulle vara redo för start. I övrigt har Liverpool inga skador.

Preliminär startelva: Alisson; Robertson, Van Dijk, Matip, Alexander-Arnold; Thiago, Fabinho, Keita; Diaz, Jota, Salah

Manchester United:

Manchester United gör det aldrig lätt för sig, men lyckades ändå till slut inkassera en viktig trepoängare mot jumbon Norwich i helgen. United gick ifrån till en 2-0-ledning, som man sedan tappade med två insläppta mål på vardera sida halvlekspausen, innan Cristiano Ronaldo kunde avgöra med sitt tredje för matchen.

Spelet imponerar fortfarande inte och defensivt fortsätter United att se sårbara ut, vilket Ralf Rangnick inte var sen att påtala i presskonferensen efter matchen. ”Det är bara vi som släpper in den här typen av mål i Premier League”, sa tysken bland annat. Knappast uppmuntrande ord inför ett möte med Liverpool och en av fotbollsvärldens främsta offensiver.

United dras med en hel del skadebekymmer inför rivalmötet. Raphael Varane närmar sig comeback, men är inte redo ännu, så Harry Maguire och Victor Nilsson Lindelöf lär fortsätta i mittlåset. Med både Fred och McTominay ser det även tunt ut på mittfältet, där intelligenta och passningsskickliga – men hopplöst immobila – Nemanja Matic ser ut att starta, troligtvis tillsammans med Paul Pogba och Bruno Fernandes. Här kommer United få slita. I anfallet är Edinson Cavani fortfarande out. Detsamma gäller för Luke Shaw. Ronaldo gjorde hattrick senast, men är nog ytterst tveksam till start här efter tragedin som drabbat hans familj när hans nyfödda son gick bort.

Manchester United förlorade det förra mötet på Old Trafford stort, hela 0-5, i en rejäl förnedring.

Preliminär startelva: De Gea; Telles, Maguire, Lindelöf, Wan-Bissaka; Pogba, Matic, Fernandes; Sancho, Rashford, Elanga

Speltips:

Allt talar för Liverpool inför rivalmötet på Anfield. Jürgen Klopps mannar har varit i imponerande form under 2022 och om helgens insats mot City är någonting att gå efter så har Liverpool inga planer på att slå av på takten. Om det ska bli någon Premier League-titel så behöver Liverpool gå mer eller mindre rent, så räkna med att Klopp satsar för fullt på den här matchen. Ralf Rangnick har skadebekymmer i alla led och United har inte alls imponerat på sistone, där man bara med stor möda lyckades besegra Norwich med 3-2 på hemmaplan senast. Liverpool är ett motstånd av helt annan dignitet. Om man släpper in två mål mot Teemu Pukki och hans kamrater kommer det bli desto hetare om öronen mot Liverpools värdsklassoffensiv. Jag tror på mål i det här mötet och kan inte bortse från ett annat utfall än en Liverpool-seger.

Liverpool som segrare och över 1.5 mål i matchen finns till 1,58 hos Nordicbet .

This is the stats tab
This is the post tip