Speltips: Över 3,5 kort i matchen @ 1,85 - bet365 -
Speltips 2: M. Holgate kort i matchen @ 3,50 - bet365 -

Toppen mot botten i Premier League. Sanslösa 52 poäng skiljer lagen åt. Även när det gäller målskillnad så är det enorma siffror då Liverpool har +40 och Sheffield -50. Föga förvånande så är Liverpool bästa hemmalaget i serien medan Sheffield är sämsta bortagänget.

Känns som att det kan sluta 1-0 eller 10-0. Liverpool brukar bjuda på någon storsmocka under säsongen men så här långt är 4-0 mot Bournemouth det tyngsta slaget man delat ut i ligan. Toulouse och Sparta Prag har dock fått ett par rejäla käftisar i Europa League och även Norwich och West Ham har fått smaka på Jürgen i cuperna. Faktiskt bara 2-0 när lagen ställdes mot varandra på Bramall Lane och då punkterade Dominik Szoboszlai matchen i 90+4.

Liverpool har match mot ärkerivalen Manchester United på söndag och till kommande vecka Atalanta i Europa League. Därmed "risk" att manager Jurgen Klopp väljer att vila spelare i andra halvlek om man har ett bra resultat i paus. Behöver dock inte vara negativt då spelare som Konstantinos Tsimikas, Bobby Clark, Ryan Gravenberch, Harvey Elliott och Cody Gakpo håller bra klass och ofta levererar när de får speltid. Frågetecken för Andrew Robertson och Curtis Jones medan vi inte räknar med Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Thiago Alcantara, Stefan Bajcetic, Ben Doak eller Diogo Jota. Målvakten Allison Becker ser inte heller ut att komma till start så irländske landslagkeepern Caoimhin Kelleher behåller vantarna ett tag till.

Sheffields chans är att spela tufft

Ingen förväntar sig att Sheffield United ska ta poäng här och även om det skulle bli fem, sex mål i baken så kommer man inte att såga laget. Hade en skaplig period i December (efter 0-5 torsken mot Burnley) där det inte läckte så mycket bakåt. 0-2 Liverpool, 1-0 Brentford, 0-2 Chelsea, 1-1 Aston Villa, 2-3 Luton och 0-2 Manchester City men på slutet har det inte varit bra. Under Februari och Mars har det kommit den ena smällen efter den andra. 0-5 Aston Villa, 0-5 Brighton, 0-6 Arsenal och även senast när man för en gångs skull gjorde tre mål framåt så lyckades man ändå tappa bort poäng i slutet av matchen och fick nöja sig med 3-3 mot Fulham. Samma visa mot Bournemouth hade 2-0 till kvarten kvar när The Cherries sätter två bollar. Nu är så klart Liverpool både en och två klasser bättre än Fulham och Bournemouth men helt uteslutet är inte en skräll på Anfield, även om det bara sker i en av tio matcher.

Känns som att Sheffields chans till poäng eller i alla fall en hedersam förlust är att spela fysiskt och försöka få motståndarna ur balans. Får inte vika ned sig om man släpper in ett tidigt mål som man gjorde mot Villa och Arsenal.

Finns många hos The Blades som spelar tufft och på gränsen till vad domaren tål. Anel Ahmedhodzic (8 gula kort), Jayden Bogle (9 gula kort), Jack Robinson (7 gula kort), Oliver Norwood (8 gula kort), Gustavo Hamer (9 gula kort) och då har vi ändå inte nämnt en av ligans kanske mest opolerade spelare i Mason Holgate. Bara två gula kort (och ett horribelt rött kort) på honom så här långt men det beror på att han bara spelat fyra matcher efter anslutit på lån från Everton där han ruttnade på bänken. Även magert med speltid under sin lånesejour i Southampton förra säsongen. Har tidigare i karriären spelat för Everton under sju säsonger så finns säkert ett visst agg mot just Liverpool. Så lär inte vika ned sig!

Skador på Chris Basham, George Baldock, John Egan, Max Lowe, Rhys Norrington-Davies, Tom Davies, Rhian Brewster och Daniel Jebbison. Troligen är även Cameron Archer indisponibel. Detta gör att manager Chris Wilder inte har supermycket att laborera med när han ska ta ut startelvan.

Sheffield kommer med all sannolikhet att få problem med mer tekniska och snabbfotade Pool-spelare och då blir det domare Stuart Attwells uppgift att skydda från skador och "straffa" syndarna. Attwell har mest dömt i Championship på slutet men får nu en Premier League match på sitt bord.

Har ännu inte gett Liverpool några kort under säsongen (dömt dem två gånger) men hivat upp ostskivan tio gånger på tre matcher för Sheffield och var även den som visade ut Holgate för dennes överfall på Kaoru Mitoma i Brighton 18/2. Tycker att det finns tillräckligt med hårdförda spelare i bortalaget för att blunda för kortspel i matchen. Över 2,5 kort för Sheffield United och över 3,5 kort i matchen känns båda spelvärda. Kommer även att lägga en TV-peng på Mason Holgate att ta gult (@ 3,50 - bet365 - / rött kort (@ 29,00 - bet365 -). Noterbart är att när lagen möttes 6/12 blev det 3-2 i gula kort för Liverpool men då var det som sagt på Bramall Lane med Blades som hemmalag och Simon Hooper är inte lika kortglad som Attwell.

Huvudspelet sitter om det blir fyra eller fler kort i matchen.
Extraspelet sitter om Mason Holgate drar på sig minst ett kort i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip