Omspel i FA-cupen mellan Liverpool och Shrewsbury.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål och över 2,5 mål i matchen. Första matchen slutade 2-2.

Ingen har väl missat att Klopp och Liverpools a-lag inte deltar i det här omspelet. Klubben kommer, precis som i ligacupen mot Aston Villa, skicka ut ett U23-lag. I stället för tysken blir det Neil Critchley som coachar. En tänkbar startelva kan se ut såhär:

Kelleher; Hoever, Van den Berg, Boyes, Larouci; Dixon-Bonner, Chirivella, Jones; Elliott, Longstaff, Hill

Curtis Jones är väl den som gjort mest avtryck, då han gjort mål i bägge Liverpools FA-cupmatcher den här säsongen. Men det är såklart oerhört intressant att försöka värdera den här matchen, vi har alltså ett talangfyllt lag fyllt av oprövade 18-20-åringar mot ett nedre mittenlag i League 1. En hel del av spelarna har fått chansen i ligacupen mot Arsenal och Aston Villa samt i FA-cupen mot Everton och Shrewsbury. Startelvan är väl mest lik den mot Aston Villa i ligacupen. Den matchen slutade 5-0, vilket kanske inte riktigt speglar matchen. Liverpools junisar hade en hel del målchanser och xg-matchen slutade enligt källan jag använder 2.14-1.81 i Villafavör. Var tydligt att det var i straffområdena Liverpoolspelarna inte var tillräckligt mogna. Men spelet var öppet med en hel del målchanser, precis som det varit i övriga matcher jag sett versioner av det här laget spela den här säsongen.

Shrewsbury har inte vunnit i ligan sedan före jul. Allt hopp om direktplats/uppåtkval är borta, samtidigt är de inte direkt indragna i bottenstriden heller. Kan med andra ord lägga fullt fokus på den här cupmatchen. En bortamatch på Anfield, oavsett vilka spelare Liverpool ställer upp med, är såklart en säsongshöjdpunkt. Vet dessutom att en ny stormatch väntar i nästa runda för den som vinner här (Chelsea ställs mot segraren). Gjorde det svårt för Liverpool i första matchen och skapade faktiskt en hel del målchanser. Bortaplan nu, men har svagare/mindre rutinerade spelare mot sig här. Borde rimligtvis få sina chanser mot Liverpools junisar här.

Känns som att Liverpools unga spelare ska ha talang nog för att såra ett League 1-lag. Särskilt på hemmaplan där jag förväntar mig att de kommer vilja ta tag i spelet. Samtidigt går det inte att komma ifrån att rutinerade rävar i ett League 1-lag borde undvika att bli nollade mot ett juniorlag. Att bägge lagen nätar känns klart troligt och jag tror inte Liverpool kommer bevaka ett 1-1-resultat.

Målrikt och chansrikt!

This is the stats tab
This is the post tip