Andra mötet mellan Liverpool och Southampton i ligacupen, denna gång på Anfield.
Lite veligt runt detta möte, båda lagen har FA-cupen till helgen. Southamptons tränare Puel har gått ut och sagt att denna cup går före FA-cupen. Håll nere insatserna och ni placerar innan startelvorna har släppts.

I första mötet ställde lagen upp följande:
Southampton:
Forster: Soares, Yoshida, Dijk, Bertrand: Clasie, Romeu, Davis: Redmond, Rodriguez, Tadic.
Liverpool:
Karius: Clyne, Lovren, Klavan, Milner: Wijnaldum, Leiva, Csn: Lallana, Sturridge, Firmino.

Tror vi får jämn kamp på Anfield ikväll, Southampton har 1-0 från första matchen och kommer inte att vilja chansa. Liverpool har tappat lite av guldstrids-glöden som laget gärna har visat de senaste månaderna. Endast vunnit en av de senaste 6 matcherna, i alla tävlingar. Många pekar på skadan på Henderson, som utgick i 1-0 matchen mot Man City på nyårskvällen. Försvaret är fortfarande den stora besvikelsen, anfallet har dock alltid flutit på fint. Kvällens stora plus är att Joel Matip är tillbaka, troligtvis, i startelvans backlinje. Förlust i helgen, hemma mot Swansea, med 2-3. Efter 0-0 i halvtid. Stor besvikelse.

I cupen har Klopp också satsat på de yngre, vilket har lett till att matcherna inte alls har varit lika målglada. Inte alls samma driv, mer att Pool har avvaktat och varit mer försiktiga.

Claude Pauels mannar har rullat på bra och har 3 vinster på de senaste 4 matcherna. Oron inför kvällens möte med Liverpool stavas van Dijk dock. Holländaren som skadade sig i mötet mot Leicester. Oklart om han startar än.

Ledning med 1-0 för Southampton alltså, förlängning vid 1-1. Liverpool kommer ha mycket bollinnehav här, då Southampton troligtvis kommer satsa på att ligga lågt och kontra. Tycker inte att Liverpool har effektiviteten i anfallet just nu, för att vända ett underläge mot ett Southampton. Det är inget värt att satsa pengar på iallafall. Matip tillbaka i mittbackspar med Lovren är ett stort plus.
Southampton har Arsenal i FA-cupen om tre dagar också.

SPEL: U2.5 mål till 2.025, hos bet365 . 1/5 units.

Twitter@HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip