Lördagen rullar vidare och på det klassiska klockslaget har Liverpool chans att ta en tillfällig förstaplats. Laget som ska besegras är Southampton hemma på Anfield och oddset har i skrivande stund rasat ner till 1.20 – går på ett annat spel. Southamptons bästa målskytt får inte spela mot Liverpool och det tänker jag ta vara på.

Tabell:
2. Liverpool 5 5 0 0 0 11/2 15p W W W W W
13. Southamp. 5 1 2 2 6/6 5p D L L W D

För tillfället hållet jag Liverpool som favoriter i ligan – har imponerat på alla plan.
Deras motståndare ser alla lika förvånade ut när Pool kör på som de har gjort de senaste säsongerna. Senast var det PSG som stod med byxorna nere efter 3-2. Fler har fått smaka på samma medicin. West Ham, Leicester och Tottenham.
Liverpool har väl kanske inte riktigt testats i ligan än – mötet mot Manchester City närmar sig.
Fem raka vinster och är tillsammans med Chelsea det enda laget som har gått rent.
Nu börjar det pratas om rotation, vilket Klopp bekräftade på PK:n inför mötet mot PSG. Senast var det Firmino som fick inleda på bänken, återstår at se vem det blir idag.
Offensiven med Mané, Firmino och Salah ser iallafall supergiftiga ut som vanligt – men det finns fler som har gjort fina prestationer. Milner har axlat rollen som generalen på mittfältet och Robertson som winger har sett lysande ut, även Alexander-Arnold på andra sidan. Försvaret ska väl hyllas som helhet. Har släppt in minst mål i ligan(2) – så länge Alisson inte står för någon tabbe.

Klart mörkare är det för Southampton – fast samtidigt så förväntade jag mig inte något speciellt från The Saints. En 13:e plats för tillfället men det är jämnt i nedre delen av tabellen så det gäller att hålla avstånd. Southampton har väl varken imponerat eller svikit.
Sanningen är väl att offensiven med Austin och Long inte riktigt räcker för att frekvent kunna slå de sämre lagen och skrälla mot de bättre.
Lagets bästa målskytt, Danny Ings (3), får inte spela mot Liverpool och saknas därmed här. Någon som sticker ut är dansken Pierre-Emile Højbjerg på mittfältet. Jag hade honom i mitt FPL lag för två säsonger, då imponerade 23-åringen inte riktigt lika mycket som han gör idag. Två mål såhär långt och ser pigg ut.
Annars är det aningen dystert – Mark Hughes har lite att jobba med.

Liverpool har periodvis sett lite tröga ut framåt och istället för att fullkomligt köra över sina motståndare har 1/2-0-segrar tagits där Pool inte riktigt rinner igenom motståndarnas försvar så lätt.
På hemmaplan har Liverpool fortfarande sin nolla intakt och jag tror det fortsätter så.
Med The Saints bästa målskytt borta i detta möte blir det svårt mot försvarslinjen som har imponerat så mycket.

SPEL: Liverpool vinner mot noll till 1.90x
Hos 888sport , LeoVegas eller MrGreen – 1,5/5 units

www.spreadsheet.se/holmbergake

Twitter@ Holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip