Favoritlaget Independiente del Valle åter in action inatt när flyget bär av till Uruguay.

I form av "favoritlag" så har jag skrivit om Independiente flertalet gånger, så jag ska hålla det kort.
Independiente har på senare år befäst sin plats som Ecuadors starkaste lag. Inhemsk dominans och med 3 finaler i dem kontinentala cuperna (Copa Libertadores & Copa Sudamericana) sedan 2016 är de helt överlägsna sina rivaler Barcelona SC, LDU Quito och Emelec. Ja, med dessa resultat är de till och med bland dem bästa i hela Sydamerika.

Framgångsreceptet har varit en urstark plantskola som fostrat flera landslagsspelare som är helt inspelade i A-lagets tiki-taka. Således brukar inskolningen från det framgångsrika juniorlaget, som nått 3 finaler i juniorernas Copa Libertadores sedan 2018, till A-laget ske relativt smärtfritt och det är också därför som Independiente del Valle klarar av att slåss på flera fronter samtidigt.

Trots att man roterar rätt friskt i ligan så kan dem unga spelarna gå in i sin position och "göra jobbet". Tack vare detta leder Independiente del Valle ligan och kan dessutom unna sig att nästan alltid ha färska ben på sina bästa spelare i Copa Libertadores.

Formen är så bra som den bara kan vara med 7 raka segrar i ryggen och det mesta tyder på att de imorgon står på 8 raka.

Svagaste uruguayanska laget i CL på länge

Liverpool, nej inte DET Liverpool, från Montevideo står på 1 poäng efter tre spelade omgångar.
Med den poängen är de endast bättre än venezuelanska Metropolitano. Skamligt resultat egentligen för ett lag från en liga som historiskt sätt gått långt i turneringen.

Liverpools enda poäng kom senast hemma mot Argentinos Jrs från Argentina i en match där de var utspelade under stora delar av matchen. 2-2 var mer än vad Liverpool egentligen förtjänade och då motståndet idag är av liknande kvalité så har vi en liknande matchbild att vänta oss.

Raka tvåan stängde i den matchen på 1.66. Tvåan i nattens match betalar just nu 1.91 hos bet365 , vilket är drygt 20 punkter för högt i min bok,

Independiente del Valle vinst spelas med 1 unit.

Vamos!
This is the stats tab
This is the post tip