Liverpool återvänder till Premier League-spelet med en cuptitel i ryggen, efter segern på straffar mot Chelsea i Carabao Cup, och är fullt fokuserat på att fortsätta jakten på Manchester City i titelstriden.

Liverpool:

Liverpool har varit i gott slag sedan årsskiftet och har väckt liv i en titelstrid som såg ut att vara både död och begravd. Nu skiljer blott sex poäng upp till Manchester City – och då har Liverpool dessutom en match till godo. Så Liverpool är i allra högsta grad med och utmanar City om titeln.

Jürgen Klopps lag har varit i form på sistone och kliver in i den här matchen med elva raka segrar i alla turneringar. Cupsegern mot Manchester City följdes upp av en seger mot Norwich i FA-cupen, där Klopp ställde upp med ett roterat lag vilket bör innebära att tysken har starkast tillgängliga lag att tillgå här. Roberto Firmino och Thiago dras med skadebekymmer och väntas missa den här matchen. Curtis Jones klev dessutom av i halvtid mot Norwich som en säkerhetsåtgärd, men kan vara redo för spel här.

Liverpool har i vanlig ordning varit starka hemma på Anfield, där man är Premier Leagues starkaste hemmalag med resultatraden 10-3-0 och 36–7 i målskillnad. Dessutom har Liverpool vunnit de åtta senaste hemmamatcherna i ligaspelet.

Preliminär startelva: Allison; Robertson, Van Dijk, Matip, Alexander-Arnold; Henderson, Fabinho, Keita; Díaz, Mané, Salah

West Ham:

David Moyes mönstrade ett mer eller mindre ordinarie lag i onsdagens FA-cupmatch, men föll ändå mot ett roterat Southampton och stod för en relativt slätstruken insats. West Ham har annars haft en väldigt framgångsrik säsong och återfinns just nu på femte plats i Premier League, och är i allra högsta grad med och utmanar i kampen om Europaplatserna.

Formen har vacklat lite grann mot slutet dock där särskilt det offensiva spelet hackat en aning. The Hammers har dessutom haft det tufft på bortaplan mot lag hemmavarande på den övre tabellhalvan, med resultatraden 0-1-4, och blott 0,38 i Expected Goals.

West Ham kliver förstås in som underdog i det här mötet, men United kan hämta mod från segern i förra mötet med Liverpool, när West Ham vann med 3–2 hemma på London Stadium.

Försvarskvartetten Angelo Ogbonna, Vladimir Coufal, Ryan Fredericks och Arthur Masuaku återfinns på skadelistan. Andriy Yarmolenko är också otillgänglig, på grund av kriget i hans hemland Ukraina. Mittfältskuggen Tomas Soucek fick en rejäl kyss mot Southampton, och behövde sys efter att ha träffats av en armbåge, men tjecken väntas vara tillgänglig för spel.

Preliminär startelva: Fabianski; Cresswell, Zouma, Dawson, Johnson; Rice, Soucek; Fornals, Lanzini, Bowen; Antonio

Analys: Titeljagande Liverpool är förstås favorit i det här mötet och även om jag gillar West Ham så inger deras senaste prestationer, samt resultaten på bortaplan mot lagen på den övre halvan, litet hopp. Liverpool har varit i bra form – särskilt på hemmaplan – och kunde vila spelare och ändå vinna i veckans FA-cup, till skillnad från West Ham som ställde upp med ett mer ordinarie lag. Liverpool bör ha goda möjligheter att inkassera ännu en viktig trepoängare här och sätta än mer press på Manchester City inför söndagens derby mot United.

Speltips: Liverpool -1,25 till 1,69 hos Nordicbet .

TV: 13 rätt förra helgen - vi går för det igen!




This is the stats tab
This is the post tip