Liverpools ligatitelförhoppningar lever vidare in i den sista Premier League-omgången, men The Reds behöver en tjänst från klubblegendaren Steven Gerrards Aston Villa om det ska bli någon titelfest i helgen.

Liverpool:

Jürgen Klopp har haft några utmanande avslutande veckor på säsongen, när skador på nyckelpjäser sammanfallit med säsongens viktigaste matcher. Förra helgen besegrade Liverpool Chelsea i FA-cupfinalen och bärgade sin andra cuptitel och till den efterföljande veckomatchen mot Southampton, där Liverpool behövde en seger för att hålla titelförhoppningarna vid liv, valde Klopp att lufta truppen rejält. The Reds lyckades, trots att man hamnade i underläge efter ett Nathan Redmond-mål, vända och vinna.

Inför den sista omgången skiljer nu en poäng upp till Manchester City, där ligaledaren dessutom har fördel i målskillnadskolumnen. Liverpools hopp vilar därmed till att City inte tar tre poäng hemma mot Aston Villa – samtidigt som man själva måste göra jobbet hemma mot Wolverhampton.

Inför matchen är det dock lite lurigt läge för Klopp, med tanke på skadesituationen och Champions League-finalen mot Real Madrid som väntar nästa helg. Trent Alexander-Arnold, Andrew Robertson, Naby Keita, Thiago Alcântara, Jordan Henderson, Sadio Mané och Luis Díaz vilades alla i bortamatchen mot Southampton och lär vara tillbaka i startelvan här.

Däremot så finns det ett stort frågetecken för tre andra nyckelpjäser. Fabinho går en kamp mot klockan för att bli hel till Champions League-finalen efter baksidan han ådrog sig och brassen – som är så oerhört viktig för balansen – kommer inte riskeras här. Både Mohamed Salah och Virgil van Dijk ådrog sig skador i FA-cupfinalen och stod över veckomatchen men det verkar finnas gott hopp om att duon ska vara redo till nästa helg. Jag är dock tveksam om Klopp chansar och startar båda mot Wolves, med Ibrahima Konaté och Joel Matip som dugliga ersättare till Van Dijk och gott om offensiva alternativ, även om Salah säkerligen vill spela för att öka sina chanser att lägga beslag på skytteligatiteln. Joe Gomez är out efter att ha skadat sig mot Southampton.

Preliminär startelva: Alisson; Robertson, Konaté, Matip, Alexander-Arnold; Thiago, Henderson, Keita; Díaz, Mané, Salah

Wolves:

Wolves har gjort en väldigt fin säsong under Bruno Lages ledning, men har de senaste veckorna hamnat i något av ett ingenmansland strax bakom Europaplatserna – vilket kraftigt påverkat lagets motivation och prestation. Wolves har verkligen snubblat mot mållinjen och inte lyckats vinna någon av de sex senaste Premier League-matcherna, där man bland annat förlorat och misslyckats med att göra mål mot lag som Brighton, Burnley och Newcastle. Wolves åkte dessutom på en rejäl överkörning hemma mot Manchester City, som vann med hela 5-1 efter fyra mål från Kevin De Bruyne.

Daniel Podence återvände från en månad lång skadefrånvaro när han hoppade in i 1-1-matchen mot Norwich förra helgen. På skadelistan återfinns annars Romain Saïss, Nélson Semedo och Maximilian Kilman.

Preliminär startelva: Sá; Toti, Boly, Jonny; Aït-Nouri, Moutinho, Neves, Chiquinho; Jimenez, Neto; Hee-Chan

Speltips:

Även om Klopp inte chansar med Van Dijk och Salah så kan jag inte se någon annan utgång än att Liverpool vinner det här och gör sitt för att kunna vinna ligatiteln. Med tanke på att så många spelare vilades i veckomatchen lär det vara pigga, högmotiverade ben på Liverpool-spelarna mot ett Wolves som verkligen snubblat mot mållinjen och som inte imponerat de senaste veckorna.

Liverpool att vinna och hålla nollan finns till 1,87 hos Nordicbet.

TV: Ulrik och Oliver går igenom en spännande kupong på Stryket!This is the stats tab
This is the post tip