Livorno har fått en drömstart på säsongen och tog en tung seger mot serietvåan senast. Ångar man på i dag?

Förra säsongen
Livorno - Viterbese Castrense 1-0
Viterbese Castrense - Livorno 1-1

SERIE C - GRUPP A
1. Livorno 11 9 2 0 26:7 29
5. Viterbese 12 6 2 4 22:17 20

Livorno hemma
6 5 1 0 13:3 16

Formen
V, V, V, V, O

Senaste match
Robur Siena - Livorno 1-2

Viterbese borta
5 3 1 1 9:4 10

Formen
O, O, F, V, F

Senaste match
Viterbese - Lucchese 2-2

Ja, det är ingen direkt spelfest om man tittar på utbudet i dag. Samtidigt får man då chansen att granska mindre ligor med lupp. Lega Pro/Serie C till exempel. Det var inte många år sedan Livorno spelade i Serie A, men nu är man två serier lägre än så. Har dock fått en smakstart på säsongen. Nio segrar på elva försök utan att torska en match. Hemmaspelet har sett väldigt säkert ut med fem segrar på sex försök och fina 13-3 på dessa matcher.

Senaste omgången tog man en otroligt skön seger borta mot Siena som ligger tvåa. Den interna skytteligaledaren Vantaggiato smekte in två kassar varav det sista målet gjordes 90+2 och blev avgörande i 1-2-segern på Artemio Franchi. En ruggig moralhöjare således och nu leder man serien fem pinnar före Siena med chans att öka på avståndet till åtta poäng vid seger i dag.

Viterbese Castrense har en mindre bra trend nu med endast en seger på fem matcher. Två raka kryss nu, där man senast räddade 2-2 hemma mot tiondeplacerade Lucchese, och innan dess 1-1 borta mot Aruzzo samt torsk hemma mot tidigare nämnda tvåan Robur Siena med 1-3.

Ska inte säga att jag följer ligan supernoga, men en dag med svagt spelutbud känns detta definitivt som ett sunt spel.

Livorno har +19 i målskillnad på endast 11 omgångar. Näst bästa lag målskillnadsmässigt har +6. Känns som Livorno står en klass över resten av lagen i den här serien.

SPELTIPS
Utöver nämnda statistik ovan så kommer Livorno från fyra raka segrar och en TUNG moralhöjare med avgörande på tilläggstid mot tabelltvåan senast. Tror man tar en planenlig seger på hemmaplan till 1.69 hos Bethard (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip