Ljungskile tar emot Dalkurd på lördagen.
Mitt speltips: Ljungskile vinner, med insatsen tillbaka på oavgjort.
2.20 hos 888sport .

Tycker nykomlingen Ljungskile inlett serien rätt så bra rent spelmässigt. Varit med i alla matcher, men har fått för dålig poängutdelning sett till hur matcherna faktiskt sett ut. Sett till "expected points" så är Ljungskile det lag som gått miste om flest poäng de "förtjänat" (tillsammans med Umeå). Har också haft ett rätt svårt spelschema med matcher mot förväntade topplag/övre halvan-lag som ÖIS, J Södra, Brage och Västerås SK. Tre av de fyra förlusterna laget har hittills har varit med uddamålet. Släppte in två på mål tilläggstid mot Norrby (och gjorde ett själva) i en match som slutade 2-2 och senast avgjorde VSK med matchens sista spark. Så känslan är helt klart att LSK jobbat ihop till en seger.

Nykomlingens trupp är också helt okej för den här nivån tycker jag. Bra blandning av rutin och ungt. Enda som saknas är väl en vass målskytt egentligen.

Dalkurds enda seger hittills kom mot ett coronadrabbat AFC Eskilstuna. I övrigt har dem tre kryss och två förluster. Har väl fått ungefär det de förtjänat i ett något lättare schema än Ljungskile. Truppen är väl okej för Superettan, men känslan är att de kommer sluta i mitten/nedre mitten. För bra för bottenstrid, men inget extra som räcker till en toppstrid.

För mig känns det här som två rätt jämna lag. Men här tycker jag LSK har hemmaplanfördel på gräset. Alltid svåra och tunga att möta hemma på Skarsjövallen. Dalkurd har inget superfacit på gräs heller.

Det här är en sån match Ljungskile gärna ska vinna för att lösa nytt kontrakt. Tror man har bra chans att inte förlora i alla fall och att spela laget som underdog och samtidigt få pengarna tillbaka om det blir oavgjort känns klart lockande.

This is the stats tab
This is the post tip