Halmstad gästar Ljungskile på lördagen.
Mitt speltips: Rak bortaseger, Halmstad vinner.
1.70 hos Casumo , Unibet & LeoVegas .

Jumbon Ljungskile mot tvåan Halmstad. Allsvenskaspirerande HBK mot nykomlingen LSK. Ska väl bara kunna sluta på ett sätt?

Halmstad åkte på en stjärnsmäll mot Akropolis förra lördagen. Hämtade upp underläge 0-2 till 2-2, men släppte in 2-3 med matchens sista spark. Hård smäll. Men laget reste sig på bästa sätt och vann den knepiga bortamatchen mot Västerås i onsdags med 3-2. Rättvis seger mot en bra motståndare. Saknade målkungen Wiedesheim-Paul pga en lättare skada där, men positivt var att det profilerade nyförvärvet Alhassan Kamara fick göra sina första tävlingsminuter i år. Just Kamara (med förflutet i Örebro, AIK och BK Häcken) var den som avgjorde matchen. Kommer han igång så har Halmstad två av de absolut vassaste anfallsspelarna i ligan.

Bakåt är Halmstad alltid stabila med firma Baffo/Adde Johansson, som inte hade gjort bort sig i Allsvenskan.

Ljungskile har sex raka matcher utan seger. Detta trots ett relativt gynnsamt spelschema. Lyckades inte slå ett uselt GAIS senast, trots ledning. Missade en straff i slutskedet, så det var snarare två förlorade poäng mer än något annat. Saknar här avstängde centrale mittfältaren Joakim Olausson, som startat i stort sett varje match hittills. Frågetecken även för målvakten Johan Dahlin, som fick utgå med nacksmärtor senast, vilket öppnade för Superettandebut för Robin Wallinder. Även mittbacken Murbeck är ett saknas efter att ha missat GAIS-matchen pga skada. Så knappast optimalt truppläge mellan lagen.
Sedan ser Varbergslånet Axel Pettersson ut att också saknas.
Så strul i varje lagdel!

Halmstad är ett av seriens bästa lag. Är normalt väldigt svåra att göra mål på och har flera tänkbara matchvinnare också. Är minst en klass bättre än Ljungskile och bör ha toppchans att vinna här. Ljungskile är nog bättre än att behöva ligga sist, men de får svårt att räcka till här.

Speltips: Bortaseger. 1.70 hos Casumo , Unibet & LeoVegas .

This is the stats tab
This is the post tip