Jumbon Ljungskile tar emot J-Södra som går för kvalet till Allsvenskan.

Senaste möten
J-Södra - Ljungskile 2-1

Superettan
3. Jönkoping Södra 27 16 4 7 48:32 52
16. Ljungskile 27 4 8 15 23:46 20

LSK hemma
13 3 5 5 13:17 14

Formen
F, V, O, O, F

Senaste match
Trelleborg - Ljungskile 1-0

J-Södra borta
13 5 2 6 22:23 17

Formen
F, V, V, O, V

Senaste match
J-Södra - Norrby 1-0

Tre omgångar kvar av superettan. Nu ska allt avgöras.
Både Degerfors (60 poäng) och Halmstads BK (59 poäng) har chansen att säkra allsvenskt spel den här omgången.
För trean Jönköpings Södra är loppet inte kört om direktuppflyttning, men då krävs tre raka segrar samtidigt som Degerfors eller Halmstad klappar ihop. Föga troligt.
Därför tror jag J-Södra och dess spelare har fullt fokus på att hålla sin egen kvalplats. Den leder man med fyra poäng föra Öster, som är den enda utmanaren om den, vilket gör att förutsättningarna är goda för att få kvala i höst.
J-Södra kommer till matchen med 1-0 hemma mot Norrby i ryggen och tre segrar på sina fyra senaste. Till matchen har man Zeidan borta i covid-19 och Vagic saknas efter att ha spelat U21. Två tuffa avbräck, samtidigt anser jag att finns alternativ. Särskilt för Zeidan som kanske ändå inte hade kommit till sin rätt i en "grismatch" som denna.

Ljungskiles utgångsläge är illa. Jumbon har åtta poäng upp till negativt kval och nio kvar att spela om. Även om LSK vinner samtliga matcher kanske det inte räcker för att rädda sig från direktnedflyttning. Därför finns inget annat än att tokköra i den här matchen, och skulle J-Södra få in första målet, ja då kan det här rinna i väg tror jag. Ljungskile förlorade den hyperviktiga matchen mot Trelleborg senast med 1-0 på Vångavallen. Där släcktes hoppet. Jag tror att J-Södra har verktygen och tyngden som krävs för att vinna den här matchen. Oavgjort är dött för Ljungskile - som bara gjort ett mål på sina sex senaste ligamatcher.

SPELTIPS
Jag spelar Jönköpings Södra till 1.66 hos Nordicbet (4/5 units). Plockar även J-Södra asian hcp -1 till 2.08 hos bet365 .

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip