Speltips: Lunds BK 2.01 hos Pinnacle

_______

Botten mot toppen när båda lagen jagar oerhört viktiga poäng. Ljungskile fick med sig en viktig och stark poäng senast mot FC Trollhättan, men snart måste segrarna börja komma för att kunna rycka ifrån och det görs bäst på hemmaplan. Gästande Lunds BK har återigen kontinuitet och en stark trupp, laget har genomgående spelat bra fotboll och trots flertalet tapp till högre divisioner så är förstärkningarna minst lika bra. Det ska bli spännande att se hur långt Lund går i år, men i och med att de andra topplagen är så pass vassa så krävs ett uppradande av segrar.

Ljungskile (Wyscout)
Senaste match:Trollhättan - Ljungskile 1-1
Possession(%): 32.92 - 67.08
xG: 0.46 - 1.54
Skott/Skott på mål: 6/4 - 16/5
Hörnor: 3-8
Ljungskile fick in det så viktiga 1-0-målet och kunde spela på resultatet mot ett stressat Trollhättan som var tvungna att gå för seger. Det var oerhört mycket chanser som skapades för Trollhättan men Sims i målet gjorde en grym insats och överlag höll sig laget kompakt och kunde åtminstone få med sig en poäng.


Lunds BK (Wyscout)
Senaste match: Lund - Ariana 3-0
Possession(%): 41.4 - 58.6
xG: 2.09 - 2.81
Skott/Skott på mål: 18/5 - 19/5
Hörnor: 5-2
En jämn match mellan två starka lag där det kändes relativt öppet. Däremot så hade Lund effektiviteten och i synnerhet ett väldigt spetsigt omställningsspel. Inlånade Salama gjorde nämligen två identiska mål när Ariana hade hörna, där han i princip körde sitt eget race från egen planhalva. Minst sagt imponerande. 3-0 seger mot ett starkt Ariana som även missade en straff. Det är onekligen ett Lund som har bra flow just nu.

Avstängda:
Lunds BK: Erik Zetterberg,, Jakob Andersson, Elliot Lindquist Nilsson,

Tung lista hos Lunds BK med kaptenen och ena innermittfältaren avstängda.

Ljungskile SK: Filip Ambroz
Viktig pjäs även för Ljungskile avstängd som är på lån från IFK Göteborg.

Lunds BK i toppen för att stanna

Det är ett gäng bra spelare som missar denna match och lägg därtill att Lunds BK:s tränare blev utvisad senast och får här coacha laget från läktarplats. På innermittfältet får förhoppningsvis Joel Sundström chansen, han fick nämligen 45 minuter senast och kommer direkt från Varbergs BoIS in till Lund som en riktig sommarförstärkning. Ljungskile stretade emot Trollhättan riktigt bra men de såg väldigt slutkörda ut i slutet och här kommer de att få en ny tuff utmaning och det känns som Lunds stabilitet gör det svårt för Ljungskile som är mer spretiga. Lund är duktiga med sin höga press men kan även snabbt ställa om och spela samlat, dessutom har de en intressant bredd som gör skillnaden här. Tror att gästerna visar här varför de är ett topplag.

Speltips: Lunds BK 2.01 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip