Intressant möte i Ettan Södra.

Senaste möte
Trollhättan - Ljungskile 1-0

ETTAN SÖDRA
2. Trollhättan 19 11 5 3 36:20 38
7. Ljungskile 19 8 6 5 30:21 30

LSK hemma
9 6 2 1 17:6 20

Formen
O, O, F, V, O

Senaste match
Skövde AIK - Ljungskile 1-1

Trollhättan borta
10 3 2 5 11:17 11

Formen
V, O, V, V, F

Senaste match
Lund - Trollhättan 2-1

Det är klassiska Ljungskile som tar emot hårdsatsande FC Trollhättan på måndagskvällen. Oskarshamn leder tabellen på 41 poäng vilket är tre poäng fler än vad Trollhättan har. Men Trollhättan har en match mindre spelad och alltså möjlighet att gå upp i delad serieledning om det vill sig väl här.
En riktig bajsmacka för dem då är att skyttekungen Yoann Fellrath, som gjort 19 av lagets 36 mål, är avstängd den här matchen. Att seriens överlägset bäste målskytt (sju fler än den som ligger tvåa) är borta kommer att märkas för Trollhättan. Annat vore konstigt. Gästerna kommer från torsk (1-2) borta mot Lund och kommer garanterat att ha respekt för Ljungskile.
För det är en riktigt tuff bortamatch. Ljungskile har bara torskat en av nio och kommer senast från 1-1 borta mot Skövde AIK. När det kommer till truppernas styrkor så tycker jag att Trollhättan är något vassare, men utan Fellrath så blir det hela betydligt mer öppet. Trollhättan vann vårsäsongens match med 1-0 hemma och jag har inga problem med att se det sluta med samma siffror, åt något håll.
En poäng är inte usel för något av lagen här, särskilt inte för Trollhättan som spelat en match mindre än toppkonkurrenterna, och därför ser jag framför mig en fysiskt tuff match med mycket dueller och mindre skönspel och få mål.
Det är två lag som släppt in förhållandevis få mål i serien.

SPELTIPS
Jag spelar under 2,5 mål till 1.95 hos bet365 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip