Under 3 mål i IFK Göteborgs returmatch mot Llandudno. Pengarna tillbaka på tre mål, vinst på två eller färre. Förlust på fyra eller fler.

Första matchen slutade 5-0 till IFK, så vem som avancerar är redan klart. Därmed kastar Lennartsson om rejält i startelvan. Avbytare + unga spelare + ett par rutinerade att lita på.

Blir följande elva:

Dahlberg -
Leksell, Bjärsmyr, Jonsson, Nordström -
Smedberg, Albaek, Pettersson, Lagemyr -
Sköld, Hysén.

Inga danska yttrar (Ankersen avstängd, Rieks bänken). Fjärdevalet i anfallet (Sköld) bredvid Hysén. Inte de offensiva ytterbackarna (Aleesami och Salomonsson). Pettersson istället för Eriksson centralt (en mer defensiv balans enligt mig). Sex offensiva försvagningar mot vad som finns att tillgå i truppen.

Avbytare: Alvbåge, Salomonsson, Rogne, Aleesami, Eriksson, Boman, Rieks.

Även om Lagemyr är en spännande talang och Smedberg har en bra fot på fasta situationer är det här ett lag som enligt mig är klart sämre offensivt än vad IFK normalt har. Salomonsson/Aleesami är viktiga i anfallsspelet med sitt konstanta överlappande.

Samtidigt såg jag walesarna i matchen på Ullevi. Det var ingen vacker syn. Bedrövlig klass på laget. Bjärsmyr/Jonsson garanterar ändå en viss grundstabilitet i defensiven, vilket även Tom Pettersson gör på mitten. Så jag har svårt att se hemmalaget skapa så värst mycket här. Matchen spelas för övrigt inte på deras normala hemmaplan.

Hur kul tycker IFK-spelarna det är att spela den här relativt betydelsefattiga matchen i Wales, en torsdagkväll? Sundsvall hemma väntar på söndag, så nog blir det lite tankning på Hysén m.fl. Kan tänka mig att de vill spela av den här matchen och hålla det rätt händelsefattigt. Finns ingen anledning att göra det här till en hawaii-historia där man byter målchanser med hemmalaget.

0-0/0-1/0-2 om jag nu ska spela Bomben.

This is the stats tab
This is the post tip